18x06 - Vočko veršotepcem

Originálny názov: Moe 'N' A Lisa
Produkčný kód: HABF19

Scenár: Matt Warburton, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 19. november 2006
Hviezdni hostia: Tom Wolfe, Gore Vidal, Michael Chabon, Jonathan Franzen

Referencie: (vysvetlivky) Rocky & Bullwinkle [S], Da Vinciho Kód [K], Spiderman [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 18x06

Homer sa ráno prebudí a na niečo sa rozpamätáva. Na hrudi má dokonca zrkadlovo napísané „NEZABUDNI“. Nepodarí sa mu však prísť na to, na čo nechcel zabudnúť a všetci sa vydajú povzbudiť dedka na Olympiádu Seniorov. Dedko Abe dokonca získa medailu... Moe zatiaľ zavolá Homerovi, ktorý nie je doma a nechá mu odkaz, že má dnes narodeniny a mali ísť spolu na ryby.

Keď sa Simpsonovci vracajú domov, Homer uvidí Moea a spomenie si na to, že zabudol na rybárčenie. Vyhnú sa teda dosť nemotorne Moeovi, ktorý im hodí dovnútra odkaz. Lisa je očarená týmto lisom a rozhodne sa napísať esej o nejakom zaujímavom Springfieldčanovi, ktorého až doteraz nenašla. Lisa objaví istú poéziu v náhodne polepených odkazoch na stene v hotelovej izbe, v ktorej býva Moe. Skombinuje ich a nakoniec je to publikované pod Moeovým menom. Táto publikácia sa hneď stane veľkým hitom.

Žurnalista Tom Wolfe pozve Moea do Vermontu na festival. Ocitne sa medzi známymi autormi ako sú Tom Wolfe, Gore Vidal, Michael Chabon alebo Jonathan Franzen. Moe musí klamať, že báseň a názov vymyslel sám bez pomoci, pretože inak by ho autori hneď zavrhli. No keď Moe zistí, že nevie sám bez Lisinej pomoci napísať poriadnu báseň (ak nerátam inštruktáž k obsluhe výťahu...), prednesie ódu na Lisu.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Na počítači sú obrázky členov rodinky postupne prenášané pomocou myši na gauč a potom vyhodené do koša ako na pracovnej ploche počítača.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...názov epizódy je narážkou na známy obraz Mona Lisa?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>