12x11 - Náhlá srdeční příhoda

Originálny názov: Worst Episode Ever
Produkčný kód: CABF08

Scenár: Larry Doyle, Réžia: Matthew Nastuk
Premiéra v USA: 4. február 2001
Hviezdni hostia: Tom Savini ako on sám

Referencie: (vysvetlivky) Rodina Adamsovcov [S], Pán prsteňov [K], Puppy Love - Paul Anka [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 12x11

Keď Bart vyhrá od Homera 50 dolárov v stávke, ide spolu s Milhouseom míňať peniaze po meste. Po tom ako nechajú v Kwik-e-Marte poriadny balík, zamieria rovno do predajne komiksov - Android's Dungeon, po dávku komiksovej akcie. No Komiksový Chalpík (Comic Book Guy) im dá doživotný zákaz vstupu do obchodu (pridajú sa tak k zvučným menám ako Levák Bob, Nelson, George Lucas a Matt Groening), za to že mu zmarili šancu na jeho najlepší obchod v živote (vyhovorili Martinovej mame, predanie jeho raritnej zbierky Star Wars vecičiek).

Ale keď dostane Komiksák infarkt, počas vystúpenia so špeciálnymi efektami Toma Saviniho, na ktoré sa Bart a Milhouse môžu prizerať len s nosmi nalepenými na skle výkladu, musí byť Komiksák hospitalizovaný. Keďže Komiksák už očividne nemá žiadnych priateľov, poverí Barta s Milhouseom, aby sa zatiaľ starali o jeho obchod.

Obchod pod ich vedením prekvitá, až kým to Milhouse nepreženie objednaním balíku komiksov zobrazujúcich superhrdinu, ktorý pije kolu a nosí okuliare. Obaja sa pohádajú a náhodne objavia, že Komiksák vlastní tajnú zbierku ilegálnych videklipov. Bart s Milhouseom za možnosť videá zhliadnuť účtujú peniaze.

Všetko funguje skvele, až kým šerif Wiggum nenariadi policajnú raziu v Komiksákovom obchode. Ale podarí sa im odísť s peniazmi, ktoré si za krátky čas šéfovania obchodu zarobili.

Medzitým pomáha Homer Komiksákovi s hľadaním priateľa a nič nevychádza, až kým nestretne Agnes Skinnerovú. Všetko im klape skvele, až kým policajti nevykonajú raziu v Komiksákovom obchode - Android's Dungeon. No a Bart s Milhouseom si uvedomia, že vymeškali veľa školy.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not hide the teacher's medication
 Český preklad:   Už nikdy nebudu učitelce schovávat léky

 

Gaučový gag

 Poskok pritlačí do izby gauč a rodina si naň sadne.

 



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>