12x16 - Konec šikany ve Springfieldu

Originálny názov: Bye Bye Nerdie
Produkčný kód: CABF11

Scenár: John Frink a Don Payne, Réžia: Lauren MacMullan
Premiéra v USA: 11. marec 2001
Hviezdni hostia: Kathy Griffin ako Francine

Referencie: (vysvetlivky) Terminator 2 [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 12x16

Do Springfieldskej základnej školy príde nové dievča menom Francine. Lisa sa s ňou pokúsi spriateliť, no práve ona sa stane terčom šikany tejto "dievčenskej verzie Nelsona". Francine jej dokonca ukradne a rozžuje bábiku Malibu Stacy. Preto Lisa požiada miestnych bitkárov, aby si podali Francine, no oni vraj dievčatá nebijú.

Je to na Lise, aby objavila dôvod, prečo ju Francine bije. Urobí vedecký výskum na niekoľkých bifľošoch a zistí, že vôňa zo spreja na astmu a ceruzky priťahuje bitkárov ako je ona. Lisa vynájde protilátku použitím šalátového dresingu, ktorý podľa nej bitkári neznášajú. Lisa ho použije na Francine na vedeckej súťaži profesora Frinka a súťaž vyhrá. Ale na konci sa Francine pustí do všetkých prítomných vedcov.

Medzitým sa Homer rozhodne začať podnikať v bezpečnostnom odvetví, po tom ako ich dom navštívi detskú bezpečnostnú konzultantku a predáva lacné a bezpečné produkty. No nakoniec mu to ako inak nevyjde.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not scare the vice president
 Český preklad:   Už nikdy nebudu strašit víceprezidenta

 

Gaučový gag

 Rodinka sa dostane do obývačky na autíčkach na elektrinu. Marge a Maggie v jednom autíčku narazia do Homera, Bart a Lisa neskôr narážajú viac krát do Homera ktorý povie: "D'oh!."

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Smithers nosil na strednej škole strojček na zuby?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>