12x13 - Den spratka

Originálny názov: Day of the Jackanapes
Produkčný kód: CABF10

Scenár: Al Jean, Réžia: Michael Marcantel
Premiéra v USA: 18. február 2001
Hviezdni hostia: Kelsey Grammer ako Levák Bob, Gary Coleman

Referencie: (vysvetlivky) Milionár [TV súťaž], Terminator 2 [F], You Sexy Thing - Hot Chocolate [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 12x13

Klaun Krusty sa rozhodne oficiálne skončiť so svojou zábavnou show (piaty a posledný krát), po tom ako jeho program zatieni populárna súťažná show (Me Wantee). Počas rozlúčkového rozhovoru s Kentom Brockmanom odhalí, že už ho nebaví robiť svoju zábavnú show a že prehral pásky z prvých desiatich rokov svojej show, kde účinkoval Levák Bob (Sideshow Bob) iným programom.

Keď sa táto správa donesie až k Bobovi vo väzení, prisahá, že sa pomstí Krustymu. Boba prepustia z väzenia a vypracuje si dokonalý plán pomsty: získať v Springfieldskej základnej škole miesto pomocného školníka (neskôr sa stane raňajším hlásateľom), zhypnotizovať Barta a nakázať mu, aby zabil Krustyho počas jeho posledného vystúpenia.

Na druhý deň večer je Krustyho rozlúčkový špeciál a Krusty popisuje začiatky svojej kariéry, Bob opáše Barta výbušninami, aby tak zabil Krustyho. Bart sa pokúsi objať Krustyho a aktivovať tak výbušniny, ale skôr ako môže hovorí Krusty o tom ako ľutuje to, že ako sa správal k Bobovi. Ten sa na poslednú chvíľu rozhodne, že svoj plán preruší, ale nedokáže tomu už zabrániť. Našťastie Krustyho trénovaný šimpanz pán Teeny hodí výbušninu do kancelárie televíznych producentov. Tí sa však pozliepajú ako terminátor. Bart sa prebudí z hypnózy a Simpsonovci neskôr večerajú s Krustym, Bobom a Melom (Sideshow Mel) v reštaurácii. Aj keď sa Krusty a Bob uzmieria, je Bob odsúdený na trest smrti pod gilotínou, ale unikne tomu, keď povie šerifovi Wiggumovi, že by mal mať súdny proces.

 

Bartov trest


 Originálny trest: The hamster did not have a 'full life'
 Český preklad:   Ten křeček neprožil plnohodnotný život

 

Gaučový gag

 Sigmund Freud sedí na kresle vedľa gauča a Homer si ľahne na gauč, ostatní sa na Homera pozerajú. Potom s plačom povie: "Oh! Doktor, som blázon!"

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Bob má vo svojej cele televízor?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>