20x02 - Ztraceni s GPS

Originálny názov: Lost Verizon
Produkčný kód: KABF15

Scenár: John Frink, Réžia: Raymond S. Persi
Premiéra v USA: 5. október 2008
Hviezdni hostia: Denis Leary, Brian Grazer

Referencie: (vysvetlivky) Doba ľadová [F], Verizon Communications (telekomunikačný operátor)

Obsah

Obrázok z epizódy 20x02

Keď sa riaditeľ Skinner zosmiešni na diaľnici, Milhouse, ktorý je toho svedkom, o tom rozošle všetkým deťom mobilom oznam. Barovi však nemôže zavolať, pretože ten ako jediný nemá mobil. Bart sa dozvie, že prešvihol skvelé Skinnerovo číslo a to preto, že nemá mobil. Poprosí Marge, či mu nekúpi mobil, no ona mu povie, že si to nemôžu dovoliť. Deprimovaný Bart sa prechádza a zrazu ho trafí loptička zo Springfieldskeho golfového klubu. Za nájdenú loptičku dostane jeden dolár a rozhodne sa zarobiť si zbieraním loptičiek na nový mobil.

Natešenému Bartovi chýba už len 20 dolárov, ale vtedy mu zbieranie loptičiek zatrhne školník Willie, pretože mu pytliači v revíri. Všetky loptičky Bartovi zoberie a ten je opäť na mizine. Na ihrisku hrajú golf celebrity a Denis Leary, ktorý je nahnevaný po nepodarenom odpale (vyrušilo ho zvonenie mobilu), odhodí v zlosti svoj mobil. Mobil dopadne priamo k Bartovi a ten si mobil vezme. Na mobil zavolá Brian Grazer, ktorý požiada Learyho (v skutočnosti Barta), aby si zahral vo filme „Každý kadí“ a Bart to v Learyho mene prijme.

Bart používa mobil na žartovné telefonáty do barov. Marge sa dozvie, že Bart mobil len našiel a že patrí Denisovi Learymu.

Marge sa Learymu za svojho syna ospravedlní a Leary jej dovolí nechať Bartovi telefón, ale poradí jej, aby v ňom aktivovala GPS aby mohla Barta sledovať (tak ako on hercov čo dostanú role namiesto neho).

Marge síce s pocitom viny, ale predsa aktivuje GPS na Bartovom telefóne. Marge vďaka GPS dokáže zabrániť rôznym Bartovým nezbednostiam. Lisa sa dozvie, že rodičia Barta sledujú, je tým šokovaná a večer to povie Bartovi. Bart pripevní GPS čip na nohu vtáčika a rodičia si myslia, že Bart od nich chce ujsť, keď uvidí, že podľa pozície je v Shelbyville. Bart zostane sám doma, zatiaľ čo zvyšok rodiny hľadá Barta po celej krajine. Lisa príde na to, že naháňajú celý čas vtáka (Tangara šarlátová), no tento vták sa sťahuje do Machu Picchu, kam by Lisa veľmi chcela ísť. Nechá teda vtáčika odletieť. Rodina sa dostane do Machu Picchu a Marge sa tam prisní sen, v ktorom dostane lekciu o tom, že musí nechať Bartovi trocha slobody aby sa o seba naučil starať sám.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Teacher's diet is working
 Český preklad:   Diéta paní učitelky je účinná

 

Gaučový gag

 Simpsonovci pribehnú k zábradliu a uvidia vytesanú sochu do kameňa samých seba ako sedia na gauči. Bart potom poznamená "Ay, caramba!".

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Sledovanosť pri americkej premiére: 7,43 milióna divákov


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>