20x06 - Homer a Lisa ve při

Originálny názov: Homer and Lisa Exchange Cross Words
Produkčný kód: KABF19

Scenár: Tim Long, Réžia: Nancy Kruse
Premiéra v USA: 16. november 2008
Hviezdni hostia: Will Shortz, Merl Reagle a Scott Thompson.

Obsah

Obrázok z epizódy 20x06

Bart a Lisa si postavia pred domom stánok s limonádou, no čoskoro ho musia zavrieť, pretože potrebujú povolenie. Na úrade s povoleniami je strašne dlhý rad, pretože úradník tam lúšti krížovku. Netrpezlivá Lisa ju rýchlo vyplní a stane sa závislou na lúštení krížoviek. Prihlási sa dokonca na mestský turnaj v krížovkách.

Medzitým ponúkne Edna v bare u Vočka pivo tomu, kto sa namiesto nej rozíde so Skinnerom. A tak to za ňu až prekvapivo šikovne vybaví Homer. Ten sa rozhodne, že si začne privyrábať ako „rozchádzač“ a aj sa mu s tým darí získať veľa peňazí. Onedlho však skončí, pretože má zlé sny s ľudmi, ktorých rozdelil.

Na turnaji krížovkárov staví Homer peniaze z „rozchodového biznisu“ na Lisu a vyhrá. Lisa sa dostane do finále, no ešte pred ním Homerovi povie, že to asi nezvládne. Ten proti nej staví a nakoniec aj vyhrá. Po tom ako Lisa zistí, že Homer proti nej stavil sa na neho nahnevá a odmieta ho ako svojho otca (začne dokonca používať Margeine meno za slobodna a hovoriť si „Lisa Bouvierová“). Homer sa cíti vinný a nechá dvoch známych krížovkárov pripraviť krížovku v novinách New York Times, špeciálne pre Lisu, pričom tajnička obsahuje jeho ospravedlnenie. Nakoniec sa teda uzmieria a Lisa sa teší, že si môže opäť hovoriť „Simpsonová“.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 

V paródii na výbuch sopky Vezuv, sedí rodinka v dobovom oblečení a je zasypaná sopečným popolom.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Sledovanosť v USA: 8,52 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>