20x13 - Gone Maggie Gone

Originálny názov: Gone Maggie Gone
Produkčný kód: LABF04

Scenár: Billy Kimball, Ian Maxtone-Graham, Réžia: Chris Clements
Premiéra v USA: 15. marec 2009
Hviezdni hostia: Ed Begley, Jr.

Obsah

Obrázok z epizódy 20x13

Kent Brockman vyhlási v hlavnom spravodajstve, že v Springfielde bude viditeľné zatmenie slnka. Pri jeho pozorovaní však Marge nechtiac dočasne oslepne a doktor Dlaha oznámi rodine, že Margine oči musia ostať dva týždne zaviazané a zároveň, že sa nesmie vystavovať akémukoľvek stresu.

Zatiaľ čo sa Homer stará o dom nasťahujú sa dnu myši a Homer musí ísť kúpiť na ne jed. Cestou naspäť však padne s autom dolu z diaľnice a len na malom člne chce preplávať na druhú stranu. Všetko sa však na loďku nezmestí a tak najprv nechá Maggie na schodoch kláštora svätej Terezy. Kým sa vráti, mníšky zoberú Maggie a odmietajú ju vrátiť Homerovi.

Homer s Bartom sa teda pokúšajú oklamať Marge aby si myslela, že Maggie je stále v dome. Lisa medzitým odíde prezlečená za mníšku aby zistila, čo sa v kláštore deje. Keď jej však matka predstavená odmieta povedať kde Maggie je, Lisa zistí, že hľadajú drahokam, ktorý vám dá všetko čo si prajete. Lisina prvá stopa je „Hľadaj Boha srdcom a dušou“. Zistí, že rovnakú pieseň hrajú na orgáne a tak nájde ďalšiu stopu. Mala nájsť veľký kruh v Springfield. O čosi neskôr ho našla - bol na Springfieldskej zvonici. Tam sa stretla s komixovým chlapíkom a riaditeľom Skinnerom, ktorí jej povedia, že vzácny drahokam je víziou, ktorú mala svätá Tereza pred tým ako zomrela a že práve tento drahokam prinesie pokoj a harmóniu svetu. A zároveň jej prezradia aj to, že sa má tento drahokam nájsť na prvý spln mesiaca po zatmení slnka, čo bol už tú noc.

Po tom sa však dozvedia, že najväčším kruhom nie je zvonica ale nápis Springfield na kopaci za mestom. Tam sa stretnú aj s pánom Burnsom a Smithersom, ktorý tiež vedia o drahokame. Na nápise nájdu odkaz, ktorý hovorí, že dieťaťom drahokamu je Lisa. Keď sa teda vrátia k mníškam a povedia im čo zistili, nechcú im veriť a poprekladajú odkaz tak, aby vyšlo – Je to naozaj Maggie, Sherlock. Mníšky posadia Maggie na trón avšak Marge, ktorej oči sa už uzdravia, príde a zoberie si Maggie, pričom povie – „Boh by nechcel aby sa matka vzdala svojho dieťaťa v prospech ľudstva... už znovu.“

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Gauč je Piñata. Slepý Ralf doňho udiera až kým z neho nevypadnú Simpsonovci.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Celá epizóda je paródiou na filmy National Treasue a The Da Vinci Code.

Epizóda bola veľmi dobre prijatá televíznymi kritikmi a bola tiež nominovaná na cenu Emmy.

Ďalšou nomináciou bola Annie Award za najlepší scenár a tiež nominácia na Writers Guild of America Award.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>