20x19 - Waverly Hills 9021- D'oh

Originálny názov: Waverly Hills 9-0-2-1-D'oh
Produkčný kód: LABF10

Scenár: J. Stewart Burns, Réžia: Michael Polcino
Premiéra v USA: 3. máj 2009
Hviezdni hostia: Ellen Page ako Alaska Nebraska, Maurice LaMarche ako inšpektor, Joe Mantegna ako Tlstý Tony

Obsah

Obrázok z epizódy 20x19

Marge je von a behá, keď objaví búdku, kde ponúkajú zadarmo vzorky Sciene Water – energetického nápoju. Keď ich vypije priveľa, zúfalo hľadá verejné toalety a nájde jednu na Springfieldskej základnej škole. Po tom ide halou pričom však zistí, že Springfieldská základná škola je najhoršou základnou školou v štáte.

Marge a Homer sa obávajú o budúcnosť svojich detí, preto sa rozhodnú, že si prenajmú apartmán v štvrti Waverly Hills aby Bart a Lisa mohli chodiť do lepšej školy. Bart a Lisa sú nadšený s vyhliadkami na nový začiatok. Bart hneď chcel presadiť svoju reputáciu „zlého chlapca“, ale skončil odvedený šerifom Wiggumom. Keď však odídu, ukáže sa, že šerif zatkol Barta len ako láskavosť, takže Bart teraz musel isť na Ralphovu oslavu. Lenže nakoniec na ňu zabudol a naozaj sa dostal do problémov so zákonom.

Medzitým mala zas Lisa problémy nájsť si priateľov a dokonca dostala B+ z testu. Bart sa nedokázal pozerať na svoju smutnú sestru a tak oklamal niekoľko dievčat, ktorým povedal, že Lisa je priateľkou známej speváčky Alasky Nebrasky.

Marge a Homer zistili, že ich navštívi školský inšpektor aby zistil, či apartmán je naozaj domovom Barta a Lisi. Preto sa Homer musel naozaj do apartmánu nasťahovať. Homer sa rýchlo prispôsobil študentskému životu, hral videohry a navštevoval rôzne párty s jeho novými priateľmi a spolu s Marge sa tvárili akoby boli práve spolu začali chodiť. Lisa sa stala známou medzi jej spolužiačkami, ale len kvôli tomu, že im sľúbila stretnutie na koncerte s Alaskou Nebraskou.

Lisa sa teda prepašuje do šatne Alasky a všetko jej povedala. Tá však nie je veľmi súcitná a nechá odviesť Lisu svojou ochrankou. Prizná teda svojim priateľkám, že vlastne Alaskou Nebraskou nemá nič spoločné. Vtedy ju začnú dievčatá naháňať, ale našťastie im ujde.

Medzitým inšpektor navštívi Homerov apartmán. Homer a Marge rýchlo všade porozkladajú hračky a urobia neporiadok aby to vyzeralo, že tam spolu s nimi bývajú aj deti. Inšpektor teda usúdi, že apartmán je naozaj domovom Barta a Lisi. Tí sa však chcú vrátiť znovu do svojej starej školy. Lisa sa chce vrátiť hlavne preto, aby mohla byť sama sebou a nemusela predstierať, že je niekým, kým v skutočnosti nie je. Marge a Homer sú jediní smutní, pretože im bude chýbať ich hniezdočko lásky.

Epizóda sa končí s Homerom a Marge ako začnú používať Bartov dom na strome ako ich nové hniezdo.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci sedia v Koloseu počas Rímskeho impéria. Hlava gladiátora padne do obecenstva a Bart ju chytí.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Celá epizóda je založená na seriály Foxu Beverly Hills, 90210.

Alaska Nebraska je paródiou na Hannah Montanu.

Inšpektor, ktorý navštívi Homera a Marge je prevzatý z filmu No Country for Old Men.

Epizóda bola veľmi dobre ohodnotená a pozrelo si ju 6,55 milióna divákov.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>