20x18 - Táta to ví nejhůř

Originálny názov: Father Knows Worst
Produkčný kód: LABF08

Scenár: Rob LaZebnik, Réžia: Matthew Nastuk
Premiéra v USA: 26. apríl 2009

Obsah

Obrázok z epizódy 20x18

Homer, Bart a Lisa idú na karneval a Homer si dá niekoľko druhov kebabu. Zatiaľ čo ich hltal nevšimol si žeravú paličku a niekoľko krát si popálil jazyk. Homer si tak vyvinie extrémne citlivý jazyk. Nemôže však jesť nič ostré, preto ho Lisa zavedie do školskej jedálne, kde jedlo nemá vôbec žiadnu chuť, takže ho môže jesť aj on. Homer sa teda rozhodne stravovať sa v základnej škole, pričom úplne zosmiešnil Barta.

Počas chodenia na základnú školu stretne matku, ktorá je „helikoptérovým rodičom“. Núti svojho syna aby sa zlepšoval tým, že je neustále v jeho blízkosti. Dopraje si niekoľko poznámok na adresu Homerových detí, pričom ukáže ako hlúpy je Bart a ako nesociálna je Lisa. Homer sa teda rozhodne, že aj on sa stane „helikoptérovým rodičom“. Bart dostane za úlohu vybudovať model a Homer sa rozhodne, že mu pomôže. Zatiaľ čo kupoval materiál, Homer zistí, že Bart vybuduje Washingtonský monument, ale riaditeľ Skinner to skritizuje ako veľmi ľahké. Homer si teda objednal model Westministerského opátstva.

Pre Lisu zas kúpy knihu nazvanú „Chicks with Cliques“ a presvedčí ju aby sa pridala k uzavretej skupinke populárnych dievčat.

S Bartom má zas iné starosti. Je presvedčený, že Bart nedokáže model správne postaviť, preto povie, že ho postaví sám. Pracoval neskoro do noci a nechtiac zaspal. Počas sna videl niektoré historické postavy, ktoré sú pochované vo Westministerskom opátstve – napríklad Oscar Wilde, ktorý je vlastne pochovaný v Paríži – poradí Homerovi aby nechal Barta učiť sa z jeho chýb. Homer sa zobudí a zistí, že nechtiac zničil celý model.

Na súťaži inšpektor Chalmers povie, že Bartov model je jediný, ktorý nevyzerá príliš dokonalo a tiež hodnotí Bartovu snahu, pretože verí, že je to jediný model, ktorý nebol postavený s pomocou rodiča. Bart však povie, že je to vlastne všetko Homerove dielo. Lisa sa tiež prizná, že už ďalej nedokáže byť populárna.

Medzitým Marge objaví v dome skrytú saunu, no nechá si svoj objav pre seba, lebo sa bojí, že by tam Homer zavolal Lennyho a Carla s Vočkom. Marge začne pravidelne navštevovať saunu a začína byť čoraz viac oddýchnutá a relaxovaná až tak, že nereaguje, keď jej Homer povie o problémoch detí v škole. Po tom ako Bart neprijme cenu a Lisa opustí spolok dievčat, Homer verí, že zlyhal ako rodič. Marge ho teda zoberie dolu do sauny kde spolu relaxujú.

Potom Marge poleje žeravé kamene pivom a začne bozkávať Homera, ktorý už zjavne dávno zabudol na všetky problémy detí... Veď ako inak – manželia sa majú dopĺňať.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not put hot sauce in the CPR dummy.
 Český preklad:   Nebudu nalívat ostrou omáčku do figuríny na umělé dýchání

 

Gaučový gag

 Homer, Marge, Bart, Lisa a Maggie plávajú cez bazén ku gauču. Homer však skončí plávajúci dolu tvárou na vode.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Epizódu si pozrelo 5,94 milióna ľudí.

Epizóda tiež získala ocenenie Emmy za najlepší hlasový výkon Dana Castellanetu ako Homera.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>