20x15 - Nešťastná svatba

Originálny názov: Wedding for Disaster
Produkčný kód: LABF05

Scenár: Joel H. Cohen, Réžia: Chuck Sheetz
Premiéra v USA: 29. marec 2009
Hviezdni hostia: Kelsey Grammer ako Levák Bob

Obsah

Obrázok z epizódy 20x15

Jeho svätosť, hlava presbyteriánskeho vierovyznania povie reverendovi Lovejoyovi, že kvôli istým problémom sú niektoré jeho bohoslužby, ktoré odslúžil neplatné. Toto zasiahne aj Homera a Marge, ktorí zistia, že niesu opäť zosobášení, ako si pôvodne mysleli.

Homer sľúbi Marge, že perfektná svadba, ktorú nikdy nemala nastane tento krát presne podľa jej prianí. Marge je nadšená plánom, že by si mohla spraviť svadbu presne ako chce. No to trvá len chvíľu, čoskoro sa z nej stane Bridezilla a každého, kto chce mať svoj vlastný nápad na svadbe ignoruje.

Deň svadby konečne príde a všetko je perfektné okrem jedného malého detailu – Homer chýba. Najprv si všetci myslia, že Homer jednoducho ušiel, no potom Bart s Lisou zistia, že ho niekto musel uniesť. Nájdu totiž prívesok na kľúče s iniciálami S.B.

Medzitým sa Homer preberie v temnej miestnosti. Keď mu tajomný hlas povie, že kľúč na odomknutie je vo vnútri lízatka, hneď ho začne jesť no zistí, že lízatko je vyrobené z extrémne pálivej omáčky. Jeho muky pokračujú a Bart s Lisou sa ponáhľajú ho zachrániť. Najprv si myslia, že ten, kto uniesol Homera je S.B. – Sideshow Bob (Levák Bob) ale on má alibi s Krustym.

Napokon sa zistí, že tým, kto držal Homera je S.B. – Selma Bouvierová, ktorá ho uniesla so sestoru Parry. Plánovali tam držať Homera kým by na neho Marge nezabudla. Homer bol smutný, no aj tak prečítal Marge sľub, ktorý jej na svadbu napísal a Petty so Selmou boli natoľko pohnuté, že Homera pustili.

Deti však stále mali prívesok ako dôkaz, preto vydierali obe sestry až kým nesúhlasili, že zaplatia celú svadbu.

A tak sa mohli Homer a Marge už tretí krát zosobášiť.

 

Bartov trest


 Originálny trest: My piggy bank is not entitled to TARP funds
 Český preklad:   Moje prasátko nemá nárok na státní podporu

 

Gaučový gag

 Na scéne sú štyri chody jedla, z ktorých každý pripomína jedného člena rodiny a napokon ich zje Komixový chlapík.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Homerovo väznenie je paródiou na horrorovú sériu Saw.

Epizódu si pozrelo 6,58 milióna divákov.

Epizóda získala cenu Writers Guild of America Award za najlepší scenár v roku 2010.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>