20x11 - Jak vyzrát na test

Originálny názov: How the Test Was Won
Produkčný kód: LABF02

Scenár: Michael Price, Réžia: Lance Kramer
Premiéra v USA: 1. marec 2009

Obsah

Obrázok z epizódy 20x11

Epizóda sa začína keď Homer a Marge oslavujú začiatok nového školského roku. Bart, teda už v škole, dostane perfektné výsledky na teste, no len celkom náhodou. Toto mu však umožní navštíviť špeciálnu pizza párty, na ktorú mohol byť odvezený helikoptérou. Avšak vysvitne, že to bol len plán ako sa chcela škola zbaviť žiakov so zlým prospechom.

Bart v skutočnosti v teste prepadol a helikoptéra je len pomaľovaný školský autobus. Preto on, Nelson, Ralph, Kearney, Dolph a Jimbo spolu so Skinnerom, ktorého dal do autobusu inšpektor Chalmers musia odísť do hlavného mesta.

Počas WC prestávky však autobus ukradnú vandali a skupinka musí ísť ďalej pešo. Počas chôdze sa však Ralph stratí na skládke, ktorá pláva na lodi preč a keď sa Skinner snažil zaujať inú loď aby Ralpha zachránila, nechtiac ochromil šoféra. Skinner sa teda rozhodol zachrániť Ralpha sám spolu s ostatnými deťmi. Keď všetci však skončili na skládke zistili, že tá ide smerom k základnej škole.

Všetci chlapci sú teraz presvedčení, že vyučovanie je naozaj zábavné a tak im Skinner prečíta dobrodružstvá Huckleberyho Finna, ktoré si všetci značne užívajú.

Medzitým sa Lisa v škole nedokáže sústrediť na dôležitý test pretože predstava, že Bart je múdrejší ako ona ju ubíja. Keď sa už test končí neodpovedala ani jednu otázku, pretože to bolo skoro nemožné, keďže všetky odpovede znamenali skoro to isté. Avšak Skinner sa stihol vrátiť čas a zrušiť celý test.

 

Bartov trest


 Originálny trest: March Madness is not an excuse for missing school.
 Český preklad:   Turnaj v basketbalu není omluvenka

 

Gaučový gag

 Rodina cestuje cez štyri staré známe sitcomy (The Honeymooners, The Dick Van Dyke Show, The Brady Bunch, Cheers) kým sa dostanú do svojho seriálu.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Názov je odvodený od filmu z roku 1962 - How the West Was Won.

Rovnaký názov mal aj album Led Zeppelin z roku 2003.

Kritika epizódy nebola veľmi dobrá a epizóda bola označená ako jedna z najhorších v novej ére Simpsonovcov.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>