20x03 - Výměna bez záruky

Originálny názov: Double, Double, Boy in Trouble
Produkčný kód: KABF14

Scenár: Bill Odenkirk, Réžia: Michael Polcino
Premiéra v USA: 19. október 2008
Hviezdni hostia: Joe Montana

Referencie: (vysvetlivky) The Prince and the Pauper [K], Macbeth [divadlo], The Golden Girls [S], Postrach denis [F], McDonald's [spoločnosť], Sám doma [F], Grey's Anatomy [S], Rumours - Fleetwood Mac [hudba]

Obsah

Obrázok z epizódy 20x03

Homer nakupuje s Bartom v Kwik-E-Marte a Apu sa snaží predať Homerovi posledný tiket do lotérie. Homer ho už takmer kúpi, no musí odskočiť chytiť Barta, ktorý skákal z vrchnej police výkladu v obchode. Lenny namiesto Homera medzitým tiket kúpi a zistí, že vyhral 50 000 dolárov. Homer je prirodzene na Barta nahnevaný. Lenny všetkých svojich priateľov za vyhraté peniaze pozve na večierok do hotelu Woosterfield. Ešte pred odchodom sa podarí Bartovi zničiť Margine šaty a tá si musí obliecť staré a malé šaty. Rovnako aj na večierku Bart vyvedie ďalší žartík s robotickými vysávačmi a ukryje sa na toaletách sťažujúc sa na svoju rodinu. Tam stretne chlapca – Simona Woosterfielda, ktorý vyzerá úplne rovnako ako Bart. Simonovi sa tiež nepáči život so svojou rodinou a tak sa tí dvaja rozhodnú vymeniť si rodiny.

Bartovi sa jeho nový luxusný domov veľmi páči, naopak Simonovi sa bývanie so Simpsonovcami nepozdáva, no ešte pred spaním sa mu veľmi zapáči Margina láskavá pozornosť. Bart stretne Simonových nevlastných súrodencov – brata Devana a sestru Quenley, ktorí Simonovi vždy robia zle, lebo kvôli nemu nezdedia všetko oni. Na druhý deň Woosterfieldovci usporiadajú veľkolepú párty pre bohatých a Bart tam stretne pána Burnsa, ktorý mu povie, že on zdedil celý majetok, po tom ako všetci jeho starší súrodenci zomreli (väčšinou na otrávený zemiak). Poradí mu, aby si dával pozor na svojich najbližších. Bart si uvedomí, že Devon a Quenly plánujú jeho smrť a že Simon to na neho narafičil.

Lisa kvôli Simonovmu netradičnému správaniu rýchlo zistí, že doma nemajú skutočného Barta a Simon je donútený prezradiť, že Bart odcestoval aj s nevlastnými súrodencami, ktorí ho chcú zabiť, na lyžovačku do Aspenu. Quenly postrčí Barta na zjazdovku pre skúsených lyžiarov a Devanovi potom ponúkne zemiak (zrejme otrávený). Homerovi sa podarí zachrániť Barta ten si uvedomí, že so svojou rodinou mu je oveľa lepšie.

 

Bartov trest


 Originálny trest: There is no such month as Rocktober
 Český preklad:   Angličtina nezná měsíc Rocktober

 

Gaučový gag

 V paródii na Čarodejníka zo zeme Oz sa rodinka dostane do stretu s tornádom, ktoré ich odnesie až kamsi na vidiek, pričom sa všetko zmení na čiernobielu.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Sledovanosť pri americkej premiére: 8,09 milióna divákov


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>