20x20 - Čtyři velké ženy a manikura

Originálny názov: Four Great Women and a Manicure
Produkčný kód: LABF09

Scenár: Valentina L. Garza, Réžia: Raymond S. Persi
Premiéra v USA: 10. máj 2009
Hviezdni hostia: Jodie Foster ako Maggie Roark

Obsah

Obrázok z epizódy 20x20

Marge zoberie Lisu do salónu na jej prvú manikúru a zapojí sa do debaty či žena môže byť naraz múdra, úspešná a krásna.

Queen Elizabeth I (Kráľovná Elizabeth I.)

V prvom príbehu Marge rozpráva príbeh kráľovnej Elizabeth so Selmou, ktorá hrá kráľovnú.

Niekoľko vysoko postavených ľudí sa uchádza o ruku kráľovnej, zahŕňajúc kráľa Julia zo Španielska, ktorého hrá Julio – Homerov priateľ.

Kráľovná ho odmietne a kráľ Julio vyhlási odvetu Anglicku so svojou Španielskou Armadou. Medzitým Wlater Raleigh (Homer) sa zaľúbi do poddanej kráľovnej (Marge). Keď ich kráľovná nájde bozkávať sa, obom im dáva rozsudok smrti. Na poslednú chvíľu ich však zachráni Vočko, ktorý oznámi práchod Španielskej Armady. Homer teda vedie anglické loďstvo proti Armade a porazí ich keď nechtiac podpáli anglickú loď z ktorej sa potom oheň rozšíril na celú Armadu. Kráľovná ho potom vymenuje za rytiera a prehlási: „Nepotrebujem muža, pretože mám Anglicko“

Snow White (Snehulienka)

V druhom príbehu Lisa hovorí príbeh Snehulienky, pričom ona sama hrá hlavnú úlohu. V jej verzii sa ako trpaslíci predstavujú Vočko, Barney, Homer, Mr. Burns, Lenny, Kearny, Doktor Dlaha... a vtedy sa objaví modro-vlasý advokát pána Burnsa a oznámi, že spoločnosť Disney má práva na tento príbeh a Lisa sa zachráni od žaloby len tým, že zmení postavy.

Keď teda zlá kráľovná zistí od svojho magického HD televízora, že Snehulienka je čestnejšia ako ona nariadi svojmu poľovníkovi aby ju zavraždil. Willie – poľovník – nedokáže vyrezať jej srdce. A tak Snehulienka ujde preš do lesa a hľadá prístrešok v chalúpke trpaslíkov. Stará sa teda o domček zatiaľ čo oni pracujú v doloch ale zlá kráľovná sa prezlečie za starú ženu a prinúti Snehulienku aby zjedla otrávené jablko. Potom čo najrýchlejšie utečie trpaslíkom, lenže v lese ju chytia divé zvieratá a brutálne zlynčujú. V Lisinej verzii Snehulienka však nakoniec nepotrebuje muža aby ju prebudil, ale k životu ju preberie ženská lekárka.

Maggie Roark

V poslednom príbehu je Maggie zobrazená ako Maggie Roark reprezentujúca tak Howarda Roarka z knihy The Fountainhead.

Maggiena genialita v architektúre je však zrušená učiteľom, ktorému sa páči len podriadenie sa. Ona však vybuduje niekoľko významných budov z kociek a iných hračiek, z ktorých sú však všetky zničené učiteľom Tooheym. Počas dňa rodičov Maggie ohúri všetkých svojim zobrazením Epire State Building a skončí na súde za vyjadrovanie seba samej. Počas súdu sa Maggie obhajuje, že kreatívny Ľudia nikdy neurobili kompromis kvôli svojmu talentu a ani ona ho nemieni urobiť. O niekoľko rokov neskôr sa ukáže Maggie ako úspešná architektka, ktorá otvára materské centrum zasvätené slobodnému vyjadrovaniu sa detí.

Ukončenie

Všetko sa končí, keď Marge zastaví Maggie pri kreslení Vincenta van Gogha na stenu salónu.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Francúzsky umelec vytesá Simpsonovcov zo skaly a potom to premení v sochu generála.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Epizódu si pozrelo 5.16 milióna divákov. Stala sa tak druhou najmenej sledovanou epizódou seriálu.

Názov je odkazom na film z roku 1994 – Four Weddings and a Funeral.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>