20x12 - Půjčka na oprátku

Originálny názov: No Loan Again, Naturally
Produkčný kód: LABF03

Scenár: Jeff Westbrook, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 8. marec 2009
Hviezdni hostia: Maurice LaMarche (dabuje napr. Kifa vo Futurame)

Obsah

Obrázok z epizódy 20x12

Simpsonovci sa rozhodnú usporiadať párty a pozvali väčšinu mesta. Marge poprosí Homera aby pozval aj Neda Flandersa, ktorého pozve len veľmi neochotne Ako upratujú, Lenny sa spýta ako si dokážu každoročne dovoliť tak veľké výdavky na párty.

Homer mu prezradí, že si požičiava peniaze z domového majetku. Avšak keď navštívia svojho peňažného poradcu, zistia, že ich hypotéka drasticky narástla a ich dom sa teda dostal do dražby a napokon si ho kúpi Ned Flanders za 101 000 dolárov a ponúkne Simpsonovcom nech vrátia späť a platia nájom jemu. Simpsonovci sú Nedovi naozaj vďační a usporiadajú malú oslavu, kde si však Marge všimne malú poruchu na dome a povie Nedovi, či ju nemôže opraviť, keď je teraz ich správca.

Čoskoro si však Simpsonovci začnú volať Neda pre úplne každú chybu v dome a za chvíľu ho dajú aj do médií kde hovoria aký je Ned zlý správca domu. Tak však len vyprovokovali Nedov hnev. Ten im napokon oznámil, že musia do konca mesiac odísť. Simpsonovci sa pokúsia nejako vec napraviť no neúspešne a napokon naozaj musia odísť.

Noc strávia v azylovom Springfieldskom dome a rozmýšľajú, ako asi prežijú ďalej. Medzitým Ned hľadá vhodný pár na nasťahovanie pričom si však všimne fotku z párty, ktorú preňho pripravili Simpsonovci a spomenie si ako s nimi bolo predsa len dobre. Rozhodne sa teda pozvať ich naspäť.

A všetko sa znovu skončí dobre – až na potenciálnych nových nájomníkov, ktorí musia žiaľ odísť preč.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not have fun with educational toys
 Český preklad:   Nebudu si hrát s učebními pomůckami

 

Gaučový gag

 

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Epizódu si pozrelo 5,99 milióna divákov.

Kritici hodnotili epizódu veľmi pozitívne, hlavne kvôli jej originalite, ktorá sa už v posledných sériách Simpsonovcov začala vytrácať.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>