20x10 - Jak to vlastně bylo aneb zfalšované volby

Originálny názov: Take My Life, Please
Produkčný kód: LABF01

Scenár: Don Payne, Réžia: Steven Dean Moore
Premiéra v USA: 15. február 2009

Referencie: (vysvetlivky) Star Wars [F], Čeľuste [F], Batman [komix], To Kill a Mockingbird [K], Viem, čo ste robili minulé leto [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 20x10

Muž, ktorý sa vola Vance Connor je pridaný na Springfieldskú Stenu Slávy a Homer si spomína ako bol proti tomu aby sa Vance stal prezidentom na škole. Neskôr u Vočka sa Carl a Lenny priznajú Homerovi, že ich riaditeľ im prikázal aby zahrabali volebnú skrinku obsahujúcu hlasy voličov.

Potom ako vykopali skrinku, Lisa spočítala hlasy a k Homerovmu prekvapeniu zistila, že práve on mal byť prezidentom na škole. Veľmi nahnevaný sa stretol s riaditeľom, ktorý mu vysvetlil prečo nechal skryť volebnú skrinku: dvaja študenti nahovorili všetkých aby zvolili Homera a potom by sa na ňom mohli počas celej školy smiať.

O nejaký čas Simpsonovci večerali u Luigiho, kde však Homer zostával stále veľmi smutný. Tam mu Luigi navrhne nech si nechá vyveštiť minulosť aká mohla byť z paradajkovej omáčky. Homer sa teda rozhodol, že chce vidieť svoju možnú minulosť: Homer by sa stal bohatým, mal by lepšie zamestnanie v jadrovej továrni, žil by v obrovskom sídle na strane kde teraz žije Flanders a nebol by vôbec holohlavý. Marge by vyzerala omnoho lepšie a ich deti by sa nenarodili, pretože Homer by si nezabúdal dávať ochranu.

Homer ostal už celkom v depresii po tom čo videl. Marge ho teda prehovorila aby s s ňou šiel prejsť k Stene Slávy kde bolo pridané jeho meno. Omnoho šťastnejší Homer sa teda rozhodol nemyslieť na smutné veci a odišiel radšej do Kórejskej reštaurácie, kde vraj dokázali vyčítať z jedla dátum smrti.

 

Bartov trest


 Originálny trest: HDTV is worth every cent
 Český preklad:   HD televize stojí za ty prachy

 

Gaučový gag

 Simpsonovci cestujú okolo sveta a do vesmíru aby našli ich gauč.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Bola to prvá epizóda, ktorá bola odvysielaná v rozmeroch HDTV.

S novým systémom prišiel aj nový úvod, čo bola prvá veľká zmena o nového úvodu v druhej sérií.

Matt Groening povedal v New York Post na adresu nového úvodu: „Oblaky na začiatky boli pre mňa vždy nedostačujúce. Moja prvá myšlienka bola prejsť cez čo najrealistickejšie mraky do kresleného sveta Simpsonovcov. A konečne po rokov sa to skoro podarilo. Nie je to dokonalé, ale lepšie.“

6,28 milióna divákov si pozrelo epizódu.

Don Payne bol nominovaný na cenu Writers Guild of America Award.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>