20x07 - MyPody a sousedi

Originálny názov: Mypods and Boomsticks
Produkčný kód: KABF20

Scenár: Marc Wilmore, Réžia: Steven Dean Moore
Premiéra v USA: 30. november 2008
Hviezdni hostia: Shohreh Aghdashloo ako Mina

Referencie: (vysvetlivky)

Mac/iPod [produkt],  Bedknobs and Broomsticks [F] , Steve Jobs [osobnosť], 24 [S], Aladdin [F], Shining [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 20x07

Simpsonovci idú na nákupy do obchodného strediska, kde sa Lisa zastaví v obchode Mapple. V tomto obchode Lisa dostane svoj prvý MyPod. Bart preruší dôležité oznámenie od zakladateľa Mapplu, Steva Mobbsa a urazí používateľov Mapplu. Bartovi sa po tejto výtržnosti podarí ujsť z obchodného strediska a stretne moslimského chlapca Bashira, s ktorým sa spriatelí. Homer je očarený Bashirovým kultivovaným správaním, no Lenny, Carl a Vočko ho presvedčia, že všetci moslimovia sú teroristi, keďže to tak býva v seriáloch typu 24. Homer začne byť podozrievavý a pozve Bashira s rodičmi na večeru, aby si tak potvrdil svoju teóriu, že ide o proti-americkú rodinu. Homer ich na večeri urazí a neskôr sa chce ísť do ich domu ospravedlniť za svoje správanie. V ich garáži však objaví TNT (výbušnina). Homer dôjde po odpočúvaní rodinky k záveru, že Bashirov otec je samovražedný atentátnik a plánuje vyhodiť Springfieldske nákupné stredisko do vzduchu (nepočuje totiž časť rozhovoru Bashirových rodičov a po tom ako ho Bashirova mama pozve do vnútra na ospravedlnenie, nájde Homer v ich laptope demolačné plány níkupného strediska).

Homer beží varovať ľudí v nákupnom stredisku a uvidí Barta s Bashirom a jeho otcom ako stoja pri detonátore. Homer vyhodí dynamit do rieky a zničí tak most, ktorý vedie do pivovaru Duff a mal byť otvorený na druhý deň. Homer sa ospravedlní a Simpsonovci usporiadajú party pre Bashirovu rodinu.

Medzitým sa Lisa stane posadnutá svojim novým MyPodom, až pokiaľ nedostane faktúru na 1200 dolárov za stiahnuté pesničky. Lisa sa snaží v sídle spoločnosti Mapple presvedčiť Steva Mobbsa, aby jej znížil túto sumu, no ten jej ponúkne prácu pre Mapple, aby tak svoj dlh splatila. Musí teda rozdávať letáky v kostýme MyPodu.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Prosperity is just around the corner
 Český preklad:   Prosperita číhá za rohem

 

Gaučový gag

 

Rodinka nájde Barta písať na tabuľu, ktorá je v obývačke namiesto gauča, nasledovný trest:  "I will not bring the chalkboard home" (v preklade: Nebudem nosiť kriedu domov)

 



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>