20x09 - Hysterka Líza

Originálny názov: Lisa the Drama Queen
Produkčný kód: KABF22

Scenár: Brian Kelley, Réžia: Matthew Nastuk
Premiéra v USA: 25. január 2009
Hviezdni hostia: hudobná skupina Fall Out Boy, Emily Blunt ako Juliet

Referencie: (vysvetlivky)

Star Wars [F], Most do Krajiny Terabithia [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 20x09

Lisa stretne v maliarskom krúžku inteligentné dievča – Juliet Hobbesovú, ktorá má podobne ako Lisa rada speváka Josha Grobana. Spoločne vytvoria svet fantázie, ktorý ich vytrhne z reality. Pomenujú ho „Equalia“, svet, ked sú si všetci rovní (oni dve sú kráľovné). Lisa je však čoskoro týmto imaginárnym svetom príliš rozptyľovaná. Po stretnutí s Julietinou rodinou Marge zakáže Lise stretávanie sa s Juliet, pretože sa Juliet na večeri správala nevhodne.

Na druhý deň utečú Lisa s Juliet do opustenej bývalej reštaurácie, kde pokračujú vo „vládnutí“ Equalii. Lisa ale zmešká školskú akciu (modelové zasadanie OSN, v ktorom mala Lisa zastupovať Azerbajdžan). Marge sa dozvie, že Lisa tam chýba, ale nemôže ju nájsť. Jimbo, Dolph a Kearney používajú reštauráciu ako svoj úkryt a nájdu tam dievčatá. Kearney zostane dievčatá strážiť (obe sú zavreté v klietkách), ale ten ich pustí, pri hraní sa na draka z Equalie. Kerney dokonca bojuje proti Jimbovi a Dolphovi, ktorí chceli zničiť manuskript k Equalii, predstavujúci si sám seba ako draka (v skutočnosti ho tí dvaja poriadne mlátia). Lisa povie Juliet, že chce žiť v reálnom svete a zabudnúť na Equaliu. Juliet tomu ale nerozumie a Lisa zistí, že Juliet je akosi mimo.

O dva mesiace príde Lise odpoveď z vydavateľskej spoločnosti, že o jej prípeh o Equalii nemajú záujem. Homer si potom vymyslí svoj vlastný fiktívny svet, v ktorom má Bart podobu hot-dogu, Lisa je morská hviezdica, Marge je fľaška piva Duff a maggie je Monster truck.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not use permanent chalk on the chalkboard
 Český preklad:   Už nikdy nebudu psát na tabuli věčným inkoustem

 

Gaučový gag

 

Rodinka je súčasťou zberateľskej sady figúrok s názovom "Simpsons Couch Gag #429." Komiksák nalepí na krabicu tohoto "produktu" cenovku s hodnotou $19.99 a okomentuje to takto: "Worst...couch gag...ever!" ("Vôbec...najhoršia gaučová...scénka!")

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Sledovanosť premiéry v USA: 5,75 milióna divákov



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>