20x08 - Burns a včely

Originálny názov: The Burns and the Bees
Produkčný kód: KABF21

Scenár: Stephanie Gillis, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 7. december 2008
Hviezdni hostia: Mark Cuban (podnikateľ a miliardár), Jeff Bezos (zakladateľ Amazon.com), Marv Albert (športový komentátor)

Referencie: (vysvetlivky)

Wall-E [F], Hello Muddah, Hello Faddah - Allan Sherman [P], Harry Potter [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 20x08

Pán Burns sa zúčastní na každoročnom stretnuní miliardárov a v pokri vyhrá od bohatého Texasana basketbalový klub Austin Celtics. Na basketbalovom zápase svojho nového tímu uvidí Burns majiteľa tímu Dallas Maverics – Marca Cubana, ako sa predvádza pred divákmi. Burns sa chce stať taktiež zábavným majiteľom klubu, no zlyhá na plnej čiare. Namiesto toho sa teda rozhodne postaviť luxusnú športovú arénu.

Medzitým Lisa zistí, že populácia včiel v Springfielde postupne vymiera a rozhodne sa zachrániť včeliu kráľovnú, aj napriek tomu, že to znamenalo nosenie „brady z včiel“. Marge Lise ukáže starý opustený skleník, kde by včely mali vhodné miesto na život. Skleník však stojí na mieste, kde pán Burns plánuje postaviť jeho novú arénu.

Lisa sa pokúsi presvedčiť mesto, aby zachránili včeliu populáciu, no Burns všetkým predstaví vymoženosti novej arény a Lisin návrh je zmetený zo stola. Homer a Vočko sa pokúsia zachrániť včely ich spárením s africkým druhom včiel, aby tak vznikol nový druh, dostatočne silný na prežitie v akýchokľvek podmienkach. Večer, v deň predstavenia Burnsovej arény, vezme Homer Lisu na kopec a ukáže jej úľ s hybridnými včelami. Homerovi však včely uletia a napadnú arénu, s ktorej si spravia nový obrovský úľ. Burnsa na ďalšom stretnutí miliardárov z klubu vyhodia, pretože ho strata arény pripravila o 4 milióny dolárov a jeho majetok klesol pod miliardu dolárov.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Jesus is not mad His birthday is on Christmas
 Český preklad:   Ježíš není naštvanej, že má narozeniny na Vánoce

 

Gaučový gag

 

Rodinka sedí na gauči (oblečená vianočne) a kamera sa oddiali, odhaľujúc tak dekoráciu na vianočnom stromčeku Simpsonovcov v obývačke. Spasitel a Sněhulka II ležia pri stomčeku.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Sledovanosť premiéry v USA: 6,19 milióna divákov.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>