09x03 - Lízin saxofón

Originálny názov: Lisa's Sax
Produkčný kód: 3G02

Scenár: Al Jean a Mike Reiss, Réžia: Dominic Polcino
Premiéra v USA: 19. október 1997

Referencie: (vysvetlivky) Batman Theme - Neal Hefti [P], Disco Duck - Rick Dees [P], Don't worry, be happy - Bobby McFerrin [P], Twin Peaks [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 09x03

Lisin saxofón je vyhodený von z okna, ako dôsledok bitky Lisy a Barta. Homer ju utešuje tým, že jej prerozpráva príbeh ako svoj saxofón dostala. Príbeh začína s Bartom, ktorý má problém prispôsobiť sa v škole a má depresiu. Homer a Marge sa stretnú so školským psychiatrom, aby prebrali celú žáležitosť. Psychiarer si všimne Lisu a povzbudí ju, aby sa prihlásila do školy pre nadaných, ale Bartovi veľmi nepomáha.

Rodina si nemôže dovoliť poslať Lisu na súkromnú školu, preto hľadajú iné riešenie. Medzitým, Bart zistí, že je dobrý v rozosmievaní ľudí v škole a stáva sa triednym klaunom. Homer dá peniaze určené na klimatizáciu na kúpu saxofónu pre Lisu, aby tým zdôraznil jej nadanie. Na konci epizódy Marge navrhne Homerovi, aby Lise kúpil nový saxofón, aj napriek tomu, že už sú pripravení kúpiť novú klimatizáciu. Tak sa aj stalo.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I no longer want my MTV
 Český preklad:   Už nikdy nebudu koukat na MTV

 

Gaučový gag

 Homer stojí pred gaučom. Otvorí sa presne ako ruská matrioška. Vo vnútri Homera je Marge, Bart, Lisa a Maggie. Všetky busty z matriošky si sadnú na gauč, okrem Maggie, ktorá zostane v strede pôvodnej matriošky v podobe Homera.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... mladého Milhousea, Nelsona, Wendella, Sherri a Terri hľadisku?
... obrázok Alberta Einsteina v škole pre nadané deti?
... Snowball I?
... tri hodiny na obrázku?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>