09x17 - Líza z rodu Simpsonů

Originálny názov: Lisa the Simpson
Produkčný kód: 4F24

Scenár: Ned Goldreyer, Réžia: Susie Dietter
Premiéra v USA: 8. marec 1998
Hviezdni hostia: Phil Hartman ako Troy McClure

Obsah

Obrázok z epizódy 09x17

Keď Lisa nevedela vyriešiť jeden hlavolam, ktorý jej spolužiaci vyriešili v okamžiku, začala si robiť vážne starosti o svoju inteligenciu. Radu hľadá u Abea Simpsona. Vysvetľuje jej, že aj Homer a Bart boli rozumnými chlapcami, ale len do 9 roku života. Potom sa aktivoval simpsonovský gén a ten z nich urobil známych leňochov.

Oslava 9-tych narodenín tak dostáva úplne nový význam. Lisa si chce posledné chvíľky svojej inteligencie užiť. Aby jej Homer dokázal, že s tým génom to nie je pravda, zvolá všetkých Simpsonovcov z okolia. Výsledok bol najprv opačný ako Homer plánoval, no nakoniec sa problém so simpsonovským génom vysvetlil.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Obrovská vinná réva vyráža z podlahy v obývačke na nej rastú Simpsonovci ako zelenina. Bart je jahoda, Homer je dyňa, Marge je špargla, Maggie je artičok a Lisa ananás.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Milhouse nie je prvý, kto dostal blchy. Bart ich mal v časti 3F01?
...keď sa deti na začiatku tejto časti po zvonení výskajúc rozbehli zo školy, pripojili sa k nim aj učitelia?
...potom čo Apu zmenil meno obchodu na "Freak-E-Mart", vyvesil tabule do výkladu, na ktorých stálo "See the incredible siamese hotdog" (Pozrite si neuveriteľné siamské hotdogy)?
...na tabuli nad "Haunted Cash Machine" (Záhadný automat na peniaze) vo Freak-E-Mart stojí "Dispenses Images of Dead Presidents" (Vypľúva obrázky mŕtvych prezidentov)?
...potom čo Apu zmenil meno obchodu na "Nude-E-Mart", vyvesil tabuľu do výkladu, na ktorej stálo "Topless Dancers! Bottomless Coffee!" (Tanečníčky hore bez! Káva bez dna!)


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>