11x09 - Hračka snů

Originálny názov: Grift of the Magi
Produkčný kód: BABF07

Scenár: Tom Martin, Réžia: Matthew Nastuk
Premiéra v USA: 19. december 1999
Hviezdni hostia: Joe Mantegna ako Tlstý Tony, Tim Robbins ako Jim Hope, Gary Coleman ako Gary Coleman, Tim Robbins as Jim Hope, Clarence Clemons ako rozprávač

Referencie: (vysvetlivky) Kazaam! [F], Gremlins [F], Tiny Bubbles - Don Ho [P], Terminátor [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 11x09

Po tom čo si Bart zlomí kosť na zadku, škola je kvôli nemu nútená vybudovať bezbariérový prístup. Stavebných prác sa ujme firma Tlstého Tonyho a to školu finančne zruinuje. Pomoc im poskytne firma Kid First Industry. Tá si do školy dosadí svojich učiteľov, ktorí v nej realizujú výskum zameraný na hračky. Lisa ich úmysly odhalí, zistí, že v škole sú kamery a sledujú ich správanie pre svoje marketingové účely.

Lisa ich úmysly prezradí šerifovi Wiggumovi, ale spoločnosť stihne všetky dôkazy skryť. Blížia s Vianoce a hračka Funzo má práve také črty, ktoré si žiadali jej spolužiaci. Lisa a Bart sa vkradnú do centrály spoločnosti, aby zistili, čo sa deje. Funzo sa stáva veľkým hitom, ale je naprogramovaný tak, aby zničil všetky ostatné hračky. Preto sa Bart a Lisa rozhodnú zbaviť každého Funza.

Homer ich všetkých ukradne spod vianočných stromčekov a spolu ich odnášajú na spaľovňu pneumatík. Tu sa ich snaží zastaviť strážnik Gary Coleman, ale Lisa mu povie pravdu o tejto hračke a napokon ho pozve na vianočnú večeru.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not sell my kidney on eBay.
 Český preklad:   Už nikdy nebudu nabízet své játra na internetu

 

Gaučový gag

 Vedľa gauča je požiarna tyč, v strope je diera. Po jednom sa členovia rodiny spúšťajú tyčou dolu a sadajú na svoje miesta, okrem Homera. Ten zostane zaseknutý v diere, bezmocne mávajúc nohami vo vzduchu.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Tlstý Tony sa dokáže skryť za užší strom ako je on sám?
...Funzo sa smeje podobne ako Nelson?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>