11x10 - Malá velká máma

Originálny názov: Little Big Mom
Produkčný kód: BABF04

Scenár: Carolyn Omine, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 9. január 2000
Hviezdni hostia: Elwood Edwards ako Virtual Doctor

Referencie: (vysvetlivky) The Tears of a Clown - Special Beat [P], Goldfinger [F], Toy Story [F], Disco Lady - Johnnie Taylor [P], Sweet Emotion - Aerosmith [P], Sim City [videohra], Ben-Hur [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 11x10

Keď si na lyžovačke zlomí Marge nohu, napriek tomu, že celý čas nestála na lyžiach a popíjala grog, musí sa o domácnosť počas jej pobytu v nemocnici starať Lisa. Je veľmi pozorná a ochotná, ale Homer a Bart okrem neporiadku a pozerania televízie nič iné nerobia a ignorujú jej príkazy, zatiaľ čo Marge si užíva v nemocnici špeciálne masáže. Lisa je na Homera a Barta nahnevaná a chce im dať poriadnu príučku.

Namaľuje im na telo škvrny, aby to vyzeralo, že sú malomocní. Vďaka Flandersovému štedrému príspevku odchádzajú na Havaj, aby sa vyliečili. Keď sa Marge vráti z nemocnice, navštívi ich. Homer a Bart už vedia, že nie sú chorí, ale na ostrove sa im tak páči, že sú ochotní trpieť aj nepríjemnú elektrickú ihlu, len aby tam mohli zostať.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not create art from dung
 Český preklad:   Už nikdy nebudu malovat sprosťárny

 

Gaučový gag

 Rodina je v podobe testovacích figurín pre crash testy usadená na gauči. Gauč sa pohne k televízoru a vrazí doň spolu s figurínami. Homerova hlava odpadne.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Springfield má minimálne štyri nemocnice?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>