11x13 - Bart v sedle

Originálny názov: Saddlesore Galactica
Produkčný kód: BABF09

Scenár: Tim Long, Réžia: Lance Kramer
Premiéra v USA: 6. február 2000
Hviezdni hostia: Randy Bachman a Fred Turner z Bachman Turner Overdrive, Trevor Denman, Jim Cummings

Referencie: (vysvetlivky) Takin' Care of Business - Bachman-Turner Overdrive [P], You Ain't Seen Nothin' Yet - Bachman-Turner Overdrive [P], Living in America - James Brown [P], Zaklínač koní [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 11x13

Na svojom výlete v lunaparku zachránia Simpsonovci koňa Duncana a vezmú si ho k sebe domov. Aby si zarobili na drahú starostlivosť, učia talentovaného koňa hrať americký futbal. Plán im nevyjde, pretože kone nemôžu hrať ligu. Bart zistí, že by z neho mohol byť celkom dobrý dostihový kôň a tak ho prihlásia na preteky. Každému je však na smiech a na ďalšie preteky nastupuje pod novým menom a s imidžom nebezpečného a zúrivého koňa.

Okamžite sa stáva postrachom všetkých koní a vyhráva jedny preteky za druhými. To sa nepáči ostatným džokejom, a preto stiahnu Homera do svojho podzemného škriatkovského sveta a vyhrážajú sa mu zjedením jeho mozgu, ak neprehrá nasledujúce preteky. Bart odmietne prehrať a po víťazstve musí unikať pred rozzúrenými škriatkami. Neškodných prenasledovateľov sa im však podarí zneškodniť.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Substitute teachers are not scabs.
 Český preklad:   Suplující učitelé nejsou stávkokazi

 

Gaučový gag

 Simpsonovci majú na sebe kimoná a údermi z karate zničia gauč na márne kúsky. Homer potom predvedie karate výstup, vytiahne diaľkový ovládač v špeciálnej póze a zapne televízor.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Bart má kovbojské pyžamo?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>