13x05 - Telecí léta

Originálny názov: The Blunder Years
Produkčný kód: CABF21

Scenár: Ian Maxtone-Graham, Réžia: Steven Dean Moore
Premiéra v USA: 9. december 2001
Hviezdni hostia: Paul Newman, Joe Mantegna

Referencie: (vysvetlivky) Wonder Years [S], South Park [S], Breaking Away [F], Matrix [F], Mr. Sandman - Chordettes [P], Stand By Me [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 13x05

Marge omylom kupuje iné utierky ako je zvyknutá, avšak rýchlo si ich obľúbi a zároveň obdivuje drevorubača v ich logu. Homer začne byť na túto postavu žiarlivý, a preto si vymyslí na Marge menší žartík, že maskot utierok príde k nim na návštevu. Prichádza však Barney, a to Marge veľmi urazí.

Aby si ju Homer udobril, berie celú rodinu do reštaurácie, kde vystupuje hypnotizér, ktorý vráti Homerov komplex z detstva. Nedá sa to zastaviť, a tak sú nútení spomienkami zistiť, čo je to za komplex. Vraciame sa tak do doby, keď mal Homer dvanásť a išiel na výlet s kamarátmi Carlom, Lennym a Moeom. Homer skočil do vody v jednom bývalom kameňolome a tam objavil mŕtvolu. Simpsonovci sa vracajú na to miesto, aby vyšetrili prípad neznámej mŕtvoly. Margeine nové utierky pomôžu vysať všetku vodu.

Simpsonovci vstupujú do potrubia, ktoré ich zavedie priamo do Burnsovej kancelárie. Ten im rozpovie celý príbeh. Mŕtvym mužom bol Smithersov otec, ktorý sa snažil zabrániť prehriatiu elektrárne. To sa mu podarilo, ale za cenu svojho života. O všetkom sa teraz po rokoch dozvedá aj Smithers. Simpsonovci idú domov a prichádza Moe, ktorý našiel nejaké indície vedúce k rozuzleniu celého prípadu. Tí si ho vypočujú, aj keď je už po všetkom.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I am not Charlie Brown on acid
 Český preklad:   Nejsem žádný

 

Gaučový gag

 Rodinka skáče na gauč, na chvíľu zamrzne vo vzduchu ako v Matrixe a potom dopadne na gauč.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Názov epizódy je odvodený od TV show The Wonder Years.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>