13x06 - Malověrná Líza

Originálny názov: She of Little Faith
Produkčný kód: DABF02

Scenár: Bill Freiberger, Réžia: Steven Dean Moore
Premiéra v USA: 16. december 2001
Hviezdni hostia: Richard Gere

Referencie: (vysvetlivky) Futurama [S], Short Shorts - Royal Teens [P], Whip it - Devo [P], Ally McBeal [S], Apollo 13 [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 13x06

Marge omylom kupuje iné utierky ako je zvyknutá, avšak rýchlo si ich obľúbi a zároveň obdivuje drevorubača v ich logu. Homer začne byť na túto postavu žiarlivý, a preto si vymyslí na Marge menší žartík, že maskot utierok príde k nim na návštevu.

Prichádza však Barney, a to Marge veľmi urazí. Aby si ju Homer udobril, berie celú rodinu do reštaurácie, kde vystupuje hypnotizér, ktorý vráti Homerov komplex z detstva. Nedá sa to zastaviť, a tak sú nútení spomienkami zistiť, čo je to za komplex. Vraciame sa tak do doby, keď mal Homer dvanásť a išiel na výlet s kamarátmi Carlom, Lennym a Moeom. Homer skočil do vody v jednom bývalom kameňolome a tam objavil mŕtvolu.

Simpsonovci sa vracajú na to miesto, aby vyšetrili prípad neznámej mŕtvoly. Margeine nové utierky pomôžu vysať všetku vodu. Simpsonovci vstupujú do potrubia, ktoré ich zavedie priamo do Burnsovej kancelárie. Ten im rozpovie celý príbeh. Mŕtvym mužom bol Smithersov otec, ktorý sa snažil zabrániť prehriatiu elektrárne. To sa mu podarilo, ale za cenu svojho života. O všetkom sa teraz po rokoch dozvedá aj Smithers. Simpsonovci idú domov a prichádza Moe, ktorý našiel nejaké indície vedúce k rozuzleniu celého prípadu. Tí si ho vypočujú, aj keď je už po všetkom.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I do not have a cereal named after me
 Český preklad:   Nejmenují se po mně žádný cereálie

 

Gaučový gag

 Gauč je herný automat, kde sa točia obrázky a naskočia tam tváre Simpsonovcov okrem Maggie, ktorá je nahradení šťastným číslom 7.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Sci-fi film na začiatku je paródiou na sci-fi film Plan 9 from Outer Space.

Zistíme, že číslo Homerovej kreditky je 5784 3653 4341 0709.

Táto epizóda parodizuje fenomén megakostolov.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>