13x21 - Křeslo pro Homera

Originálny názov: The Frying Game
Produkčný kód: DABF16

Scenár: John Swartzwelder, Réžia: Michael Polcino
Premiéra v USA: 19. máj 2002
Hviezdni hostia: Carmen Electra, Frances Sternhagen ako Mrs. Bellamy

Referencie: (vysvetlivky) Krotitelia duchov [F], Zelená míľa [F], Utečenec [F], Tubthumping - Chumbawamba [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 13x21

K výročiu svadby dá Homer Marge umelý rybník. Tam sa však nasťahuje chránená húsenica, ktorá musí stále kričať. Homer ju nechtiac skoro zabije a tak je odsúdený za pokus o hmyzovraždu na dobročinné práce. Musí roznášať jedlo a jedno z jeho zákaziek smeruje k pani Bellamyovej. Je to stará pani a Homer sa jej snaží pomôcť. Čoskoro ho však pani začne využívať na každú robotu a to nahnevá Marge. Ide za ňou a povie čo si myslí. Keď však vidí starú pani rozhodne sa, že jej pomôže. Netrvá dlho a Homer i s Marge pracujú u pani Bellamyovej ako sluhovia.

V jeden večer počujú z jej izby krik a keď tam prídu, nájdu ju mŕtvu, prebodnutú nožnicami. Z domu záhadne zmizne diamantový náhrdelník a Homer s Marge sa dozvedia, že pani Bellamyová im nechala časť dedičstva, pre to sa stávajú hlavnými podozrivými.

Keď potom Wiggum prehľadáva ich dom, nájde v izbe Maggie diamantový náhrdelník a oboch ich odsúdi. Homer i s Marge teda idú do väzby a sú odsúdený na elektrické kreslo. Tam sa však Homer obetuje a ku všetkému sa prizná aby Marge nemusela umrieť.

Napokon príde chvíľa, kedy Homer sedí na elektrickom kresle a všetci čakajú čo sa stane. Nikto ho však nezachráni a páku na spustenie elektrického kresla je stlačená...

... neboli by to však Simpsonovci ak by nevyšlo najavo, že to bolo celé nafingované pre novú reality show FOXU. A pani Bellamyová bola v skutočnosti Carmen Electra. Homer a Marge sú šťastní a deti tiež...

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Scéna je čiernobiela a Homer príde ako Charlie Chaplin. Za ním aj celá rodinka.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

V epizóde je paródia na slávnu scénu z filmu Zelená míľa.

Názov epizódy je odvodený od filmu The Crying Game.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>