13x13 - Stařec a hoře

Originálny názov: The Old Man and the Key
Produkčný kód: DABF09

Scenár: Jon Vitti, Réžia: Lance Kramer
Premiéra v USA: 10. marec 2002
Hviezdni hostia: Olympia Dukakis ako Zelda, Bill Saluga ako Ray Jay Johnson

Referencie: (vysvetlivky) ZZ Top [hud. skupina], Jurský park [F], Born to be wild - Steppenwolf [P], The Beverly Hillbillies [S], Piano Sonata No. 2 in B flat minor, Op. 35 od Fredericka Chopina [P], The Old Man and the Sea [K], Pomáda [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 13x13

Simpsonovci sa dozvedajú, že Abe zomrel. V skutočnosti však zomrel iba pán z vedľajšej izby, do ktorej sa teraz sťahuje nová pani. Abe sa do nej okamžite zamiluje, ale v konkurencii jedného seniora nemá šancu. V snahe získať si jej priazeň si obnoví svoj vodičský preukaz. Požičiava sa Homerovo auto a tým si ju definitívne získava.

Po tom neúmyselne zašpiní bundu člena bandy starších pánov, je vyzvaný na súboj v pretekaní áut. Abe sa ako prvý dostáva na koniec tunela, za ktorým je však veľká diera, a tak jeho cesta končí priamo kde odpočíva Homer. Abe už žiadne auto nedostáva a tým prichádza o priazeň svojej priateľky, ktorá odchádza na výlet s iným mužom. Abe sa ju snaži získať späť, a preto ukradne Margeine auto a spolu s Bartom odchádza do mesta Branson. Stretáva ju na muzikálu, uvedomuje si, že s ním chodila iba kvôli autu, a tak ju verejne odvrhne. Abe sa zmieruje s Homerom.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodinka príde ku gauču kde je skupina Blue Man Group, ktorá predvádza ich show.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

V epizóde sa vráti Gloria, ktorá si kedysi mala zobrať pána Burnsa.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>