13x17 - Na pranýři

Originálny názov: Gump Roast
Produkčný kód: DABF12

Scenár: Dan Castellaneta, Deb Lacusta, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 21. apríl 2002

Referencie: (vysvetlivky) Austin Powers [F], Hviezdne vojny [F], Forrest Gump [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 13x17

Homer sedí v parku na lavičke a la Forest Gump, hovoriaci príbeh Wiggumovi. No o chvíľu príde poňho jeho rodina a zoberie ho do Frias Clubu, kde Homera privíta klaun Krusty a ďalší prominentní občania Springfieldu. Celý večer je venovaný Homerovi a jeho životu. Vsuvky medzi scénami z predchádzajúcich dielov vypĺňajú moderátori ako Lisa, Bart či Agnes Skinnerová.

Čoskoro sa však objavia Kang a Kodos, ktorý tvrdia že ľudstvo je stupídne a to dokazujú aj scény, ktoré pred malou chvíľou videli. Avšak dávajú ľudstvu poslednú možnosť. Pozrú sa do mysle Maggie, či aspoň tam nenájdu niečo dobré a inteligentné a podarí sa – celebrity!

Epizóda končí piesňou “They’ll Never Stop the Simpsons”, ktorú spieva Dan Castellaneta. Text piesne obsahuje informácie z minulých epizód, prezrádza niečo z budúcnosti príbehov a ospravedlňuje sa za celú show.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Gauč je herný automat, kde sa točia obrázky a naskočia tam tváre Simpsonovcov okrem Maggie, ktorá je nahradení šťastným číslom 7.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

V epizóde sa objaví obrázok, kde si Patty a Selma berú Abrahama Simpsona. Toto sa skoro naplnilo pre Selmi v epizóde osemnástej série Rome-old and Juli-eh.

Otváracia scéna epizódy je paródiou na Forresta Gumpa. Názov epizódy taktiež odkazuje na tento film.

Keď príde na scénu pán Burns, hrá skladba The Imperial March známa aj ako skladba Darth Vadera.

Agnes Skinnerová mala rovnaké šaty ako Jennifer Lopez na odovzdávaní Grammy v roku 2000.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>