13x22 - S Homerem příjde zákon

Originálny názov: Papa's Got a Brand New Badge
Produkčný kód: DABF17

Scenár: Dana Gould, Réžia: Pete Michels
Premiéra v USA: 22. máj 2002
Hviezdni hostia: Joe Mantegna ako Tlstý Tony

Referencie: (vysvetlivky) Jingle Bell Rock - Bobby Helms [P], Sopranovci [S], Radar Love - Golden Earring [P], Wooly Bully - Sam the Sham & the Pharaohs [P], Summer in the City - Lovin' Spoonful [P], Guernica od Pabla Picassa [maľba], Woke Up This Morning - Alabama 3 [hudba]

Obsah

Obrázok z epizódy 13x22

Springfield zasiahne veľká vlna tepla. Každá budova v meste má nainštalovanú klimatizáciu. Avšak toto kvantum energie nezvládne jadrová elektráreň pána Burnsa a nastane výpadok prúdu. Tma v noci spôsobí výtržníctvo na uliciach. Všetci kradnú a polícia je bezmocná.

Homer sa rozhodne, že si založí ochranársku firmu aby sa už nemuseli ľudia v meste viac obávať zločinu. Keď to starosta uvidí, rozhodne prepustiť Wigguma a za šerifa dosadí Homera.

Čoskoro sa však Homer zapletie s mafiou a tlstý Tony ho chce zabiť. Príde aj s celou mafiou k nemu domov a Homer nemá na výber. Vyjde von a čaká čo sa stane. Odrazu niekto začne strieľať a postrelí všetkých mafiánov. Hneď na to sa objaví šerif Wiggum a Homer mu odovzdá odznak. A tiež mu poďakuje za záchranu. Wiggum však povie, že netuší, kto strieľal a on to nebol.

V poslednej scéne je Maggie, ktorá drží pištoľ namierenú von z okna. Keď za ňou idú Homer a Marge, rýchlo schová pištoľ v postieľke a tvári sa, že spí.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodinka príde ku gauču kde je skupina Blue Man Group, ktorá predvádza ich show.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Názov epizódy odkazuje na pieseň Jamesa Browna z roku 1965 „Papa’s Got a Brand New Bag“.

V epizóde ukradne Otto slávny Picassov obraz Guernica.

V epizóde je parodovaný seriál The Sopranos.

Tlstý Tony paroduje dialóg z filmu The Godfather Part II.

Epizóda je venovaná pamiatke Stephana Jay Goulda.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>