13x18 - Jsem cholerik, ale léčím se

Originálny názov: I Am Furious Yellow
Produkčný kód: DABF13

Scenár: John Swartzwelder, Réžia: Chuck Sheetz
Premiéra v USA: 28. apríl 2002
Hviezdni hostia: Stan Lee

Referencie: (vysvetlivky) X-Men [komix], Bartman [komix], La Lanterne verte {BD}, Hulk [komix], Wonder Woman [komix], Margarittaville - Jimmy Buffet [P], FreeBird - Lynyrd Skynyrd [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 13x18

Milhousov otec Kirk má v škole prednášku pre deti. Avšak kvôli jeho nudnému preslovu sa Skinner, Krabappelová a Lisa rozhodnú zavolať lepšieho prednášajúceho. Napokon vyberú Jeffa Jenkinsa, tvorcu populárnej detskej show Super Pes. Príde do školy a povie deťom o svojom živote a o tvorení kreslených filmov.

Čoskoro všetky deti v škole začnú maľovať komxi, vrátane Barta, ktorý vytvorí nového superhrdinu a nazve Angry Dad (v českom dabingu – táta pruďas). Samozrejme postava je založená na Homerovi a jeho komických kúskoch.

Komix sa ujme medzi deťmi v škole a dozvie sa o ňom aj internetová stránka, ktorá mu ponúkne, že jeho komxi zanimuje.

Kreslený Angry Dad sa stane hitom na internete a jednou z najnavštevovanejších internetových nepornografických stránok. Avšak keď Homer zistí čo Bart z neho robí, nahnevá sa ale rodina mu ukáže aký je agresívny. Keď si to uvedomí aj on, rozhodne sa ovládať svoj hnev. Avšak za každým potlašením hnevu mu na krku vyskočí malá hrčka. On však svoj hnev ďalej potláča. To sa samozrejme nepáči Bartovi, ktorý nemá žiadne nové inšpirácie na príbeh. A tak sa rozhodne prichystať Homerovi pascu, ktorá ho úplne vytočí a on sa znovu nahnevá.

Medzitým zistí, že internetovú spoločnosť zrušili a on už nemusí ďalej vyrábať kreslené príbehy Angry Dad a tiež už nepotrebuje nachytať Homera. Pasca je však prichystaná a skôr ako sa Bart nazdá, Homer sa do nej chytí. Keď prejde niekoľko nachystaných útrap, nazúri sa a padne do zelenej farby. Potom začne ako Hulk behať po Springfielde a všetko ničiť až ho napokon chytí polícia.

Na konci epizódy doktor Dalaha vysvetlí, že ak by Bart neprichystal Homerovi pascu a on by nevybil svoju zlosť, mohol umrieť. A tak sú všetci šťastní aj s agresívnym Homerom.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Obria herná chytačka na macíky zoberie Homera za hlavu a ťahá ho, pri čom Homer kričí: „Oh, môj mozog!“.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Názov epizódy je odvodený od švédskeho filmu I Am Curious (Yellow)

Keď sa Homer zmení na Hulka, Bart si vydýchne, že mu zostali aspoň nohavice. To odkazuje na skutočnosť, že Hulkovi ostanú jeho nohavice aj keď sa jeho svaly nepomerne zväčšia.

Stan Lee si v epizóde pohmkáva nápev z filmu Spider Man.

Super pes žije v epizóde v gigantickom hydrante, čo je paródiou na DangerMouse – kreslený seriál kde DangerMouse žije v gigantickej poštovej schránke.

V epizóde je mnohokrát parodovaná spoločnosť DC comics a Marvel comics.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>