13x09 - Sdrátovaná čelist

Originálny názov: Jaws Wired Shut
Produkčný kód: DABF05

Scenár: Matt Selman, Réžia: Nancy Kurse
Premiéra v USA: 14. január 2002

Referencie: (vysvetlivky) Get Ready For This - 2 Unlimited [P], I got you (I feel good) - James Brown [P], Oh Yeah - Yello [P], Pepek Námorník [S]

Obsah

Obrázok z epizódy 13x09

Zatiaľ čo Simpsonovci relaxujú pred domov, prechádza okolo Springfieldská promenáda gayov. Homer zoberie rodinu preč do Springfieldského Googolplexu.

Kvôli nespočetnému množstvu reklám pred filmom sa Homer nahnevá, vyjde pred plátno a začne kričať: „Pustite film!“

Rozhorčené publikum musia upokojiť uvádzači. A tak vybehnú na Homera s gigantickými tyčinkami Kit Kat. Homer sa im snaží utiecť, pri tom však z nepozornosti vrazí sánkou do sochy boxera Dredericka Tatuma.

V Springfieldskej nemocnici musí doktor Dlaha Homerovi zdrátovať čeľusť. V dôsledku toho Homer nemôže jesť žiadnu tuhú stravu. Myslí si, že to bude najhoršie obdobie jeho života, no potom sa ukáže, že počúvať druhých je tiež veľmi zaujímavé. A tak chodí po dome s tabuľkou na ktorú píše kriedou, keďže nemôže rozprávať. Zmení sa tak v poslušného manžela a vzorového muža. Marge sa dokonca odváži s ním ísť na ples, kde Homer prekvapivo nevyrobí žiadny trapas.

Po nejakom čase však príde doba, kedy má doktor Dlaha Homera znovu uviesť do normálu a Marge sa začne obávať, že Homer bude rovnaký grobián ako pred tým. Pre to ide spolu s ním do talkshow „Afternoon Yak“, kde Homer Mare sľúbi, že bude dobrý a poslušný manžel. Tu prichádza ďalšie prekvapenie pre Marge – Homer svoj sľub opätovne nečakane dodrží. To však privádza do domu Simpsonovcov nudu. Nikto nič nerobí, všetci sú takí ako majú byť. Žiadne vzrušenie sa nekoná a Marge už naozaj nevie čo robiť. Rozhodne sa teda vyrobiť si zábavu sama. Prihlási sa do súťaže demoličné derby, kde ide na aute do arény a naráža do ostatných bojujúcich áut. Po nejakej chvíli si ale uvedomí, že na také nebezpečenstvo nemá žalúdok. To je už však neskoro a autá do nej narážajú zo všetkých strán. Vtedy príde Homer a nevie čo robiť. Sľúbil jej predsa poslušnosť a v medziach poslušnosti ju nemal ako zachrániť. Bart však dostal nápad. Homerovi dal plechovku piva a ten hneď vedel ako na záchranu Marge. Vybehol do arény, pomohol jej vystúpiť z auta a ako inak – všetko sa dobre skončilo ;-).

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Scéna je čierno biela, Homer príde ako Charlie Chaplin a za ním aj celá rodina.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Názov epizódy je sparodovaný názov filmu s Tomom Cruisom a Nicole Kidman „Eyes Wide Shut“.

V Googolplexe je reklama na film Dude, Where is My Pepsi – názov je paródiou na film Dude, Where is My Car?

V epizóde sa objaví niekoľko kúskov klasickej hudby od autorov ako Rimsky-Korsakov, Mozart, Strauss.

Show Afternoon Yak je paródiou na show The View.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>