13x16 - Homerova zelená medicínka

Originálny názov: Weekend at Burnsie's
Produkčný kód: DABF11

Scenár: Jon Vitti, Réžia: Michael Marcantel
Premiéra v USA: 7. apríl 2002
Hviezdni hostia: skupina Phish

Referencie: (vysvetlivky) Vtáci [F], Incense and Peppermints - Strawberry Alarm Clock [P], Wear Your Love Like Heaven - Donovan [P], Smoke on the Water - Deep Purple [P], Run Like an Antelope - Phish [P], Weekend at Bernie's [F], Pop-Up Video [TV], Dragnet [S]

Obsah

Obrázok z epizódy 13x16

Vďaka negatívnej skúsenosti s geneticky modifikovanou zeleninou začne Marge pestovať vlastnú. Aby vystrašila vrany, ktorých sa inak nedokáže zbaviť, postaví v záhrade strašiaka, ktorý vystraší aj samotného Homera a ten ho v snahe sa ochrániť zničí. Tým sa stáva v očiach vrán ich vodcom a ochrancom. Po tom čo sa vrany dotknú Maggie, zaútočí Homer aj na ne. Vrany sú však v presile a boj sa končí poškodením Homerovho zraku. Na urýchlenie liečby dostáva lekársku marihuanu.

Homerov zrak je vyliečený, ale Homer užíva trávu aj naďalej, pretože mu výrazne pomáha v jeho kariére a stáva sa dokonca Bursovým zástupcom. Angažuje v petícii za povolenie marihuany, ale návrh neschvália, a tak s tým končí. Homer pomáha spolu so Smithersom s Burnsovým prejavom pred znepokojenými akcionármi, ale bez marihuany to jednoducho nejde, a tak si musí trochu dať. Burns sa topí vo vlastnej bani. Zdá sa, že je mŕtvy, a tak musia Homer a Smithers predstierať pred akcionármi, že je všetko v poriadku. Stretnutie končí úspechom a Burnsovým znovuzrodením.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Gauč je nahradený živým plotom. Záhradník príde a vystrihá z neho Simpsonovcov.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Niektoré časti epizódy ako aj názov parodujú film Weekend at Bernie's.

V epizóde hrá skupina Phish pieseň Run Like an Antelope.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>