13x07 - Rozkol v rodině

Originálny názov: Brawl in the Family
Produkčný kód: DABF01

Scenár: Joel H. Cohen, Réžia: Matthew Nastuk
Premiéra v USA: 6. január 2002
Hviezdni hostia: Jane Kaczmarek ako sudkyňa Constance Harm, Delroy Lindo ako Gabriel

Referencie: (vysvetlivky) Spievanie v daždi [F], Band on the Run - Paul McCartney & The Wings [P], Monopoly [stolová hra], Kazateľova žena [F], Legenda o slávnom návrate [F], Krotitelia duchov [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 13x07

Vedenie republikánskej strany rozhodne, že zvýši znečistenie ovzdušia. Továrne zvyšujú množstvo vypúšťaných plynov a to vedie k vzniku kyslých dažďov. Simpsonovci chcú ísť von, ale nemôžu, a tak zostanú doma a hrajú spoločenské hry. Spoločná rodinná aktivita sa však skončí zápasom, zasahuje polícia a Simpsonovci končia v base.

Gabriel sa stáva ich novým sociálnym pracovníkom, ktorý má ich naučiť spolu dobre vychádzať. Berie ich na výlet do lesa a núti ich spolupracovať pri získaní jedla umiestneného na strome. Namiesto toho, aby niekto na strom vyliezol, Homer naráža do stromu. Strom padá dole do priekopy plnej hladných vlkom spolu s Gabrielom. Simpsonovci musia tentoraz naozaj spolupracovať, aby ho zachránili.

Nasledujúci deň však zažijú nepríjemné prekvapenie, keď prichádzajú Homerove a Nedove manželky z Las Vegas. Homer sa musí starať o obe svoje ženy. Ned sa snaží svoju ženu obrátiť na obraz svoj a tá to napokon dobrovoľne vzdáva. Homer sa snaží zbaviť svojej druhej manželky, a preto ju berie k Moeovi, opíja ju a tá si v opitosti berie Abea. Keď to ona ráno zisťuje, nasleduje svoju kamarátku a uteká do Las Vegas.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Gauč je nahradený živým plotom. Záhradník príde a vystrihá z neho Simpsonovcov.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Epizódu sledovalo v americkej premiére 11,8 milióna divákov.


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>