13x15 - Může za to Líza

Originálny názov: Blame it on Lisa
Produkčný kód: DABF10

Scenár: Bob Bendetson, Réžia: Steven Dean Moore
Premiéra v USA: 31. marec, 2002

Referencie: (vysvetlivky) Hot Hot Hot! - Buster Poindexter [P], Miami Vice - Jan Hammer [hudba], Hoši z Brazílie [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 13x15

Zatiaľ čo Homer a Bart pozerajú Itchyho a Scratchygo, Marge povie Homerovi, že niekto volal do Brazílie a ona nechce platiť účet. Homer a Marge potom navštívia telefónnu spoločnosť. Tam sa stretnú s Lindsey Neagle, ktorá im odpojí telefón, pretože sú neplatiči. Neskôr sa Lisa prizná, že to bola ona, kto do Brazílie volal. Podporovala totiž finančne sirotu Ronalsa. Avšak ten sa jej už dlho neozval. A tak sa rodinka rozhodne, že navštívia Brazíliu.

Keď prídu do Rio de Janeiro Lisa naplánuje ako Ronalda nájdu. Počas prehľadávania mesta však unesú Homera. Rodina však nemá dosť peňazí na výkupné a tak sa ho pokúšajú nájsť. Na ceste natrafia na karneval, kde nájdu aj Ronalda. Ten im povie, že za Lisine peniaze si kúpil nové topánky a naučil sa tancovať. Stala sa z neho hviezda a zarába veľa peňazí. Tak im tiež môže dať peniaze na výkupné pre Homera.

Konečne sa Homer dostane k Marge a deťom, keď v tom Barta zje anakonda. Z toho si už však nikto nič nerobí. Veď je KARNEVAL! :-)

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci sú bábky na špagátoch a z hora ich riadi Matt Groening, ktorému sa pomotajú špagátiky.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

Itchy a Scratchy, ktorí otvárajú epizódu sú paródiou na film A Trip to the Moon.

Názov epizódy odkazuje na film Blame it on Rio.

Mesto Rio protestovalo proti epizóde a jej zobrazeniu Brazílie a mesta. A aj po ospravedlnení producenta Jamesa L. Brooksa sa mesto vyjadrilo, že v Simpsonovcoch nebolo žiadne mesto tak satirizované ako Rio.

Scéna na lanovkách je paródiou na slávnu scénu z filmu agenta 007 „Moonmaker“, kde James Bond bojuje s jedným z jeho najznámejších protivníkov Jaws.



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>