04x17 - Homer - spása Springfieldu

Originálny názov: Last Exit to Springfield
Produkčný kód: 9F15

Scenár: Wallace Wolodarsky, Jay Kogen, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 11. marec 1993
Hviezdni hostia: doktorka Joyce Brothersová

Referencie: (vysvetlivky) Krstný otec 2 [F], Batman [F], Marathon Man [F], A Day in the Life - Beatles [P], Lucy in the Sky with Diamonds - Beatles [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 04x17

Lisa potrebuje strojček na zuby, lenže peniaze na zubára majú v zmluve od pána Burnsa. Burns túto zmluvu prepíše a namiesto zubárskej starostlivosti dá zamestnancom sud piva. Homer si spomenie na Lisu a zmluvu roztrhá a zamestnanci ho zvolia za šéfa odboru. Burnsa to nahnevá a chce Homera ako vždy podplatiť. Homer peniaze neprijme, a preto sa pán Burns rozhodne s ním bojovať.

Lisa zatiaľ musí nosiť neestetický prachom zapadnutý strojček. Homer a s ním všetci zamestnanci elektrárne štrajkujú a protestujú proti zmluve. Burns preto vypne prúd v celom meste, ale keď uvidí, že ich to neodradilo pristúpi na Homerovu zmluvu, pod podmienkou, že odstúpi z miesta šéfa odboru.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Rodina si sadne na gauč, ktorý sa premení na obludu.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...pán Burns mal v knižnici lebku človeka?
...keď Burns odletel vrtuľníkom Smithers zostal na zemi?
...v roku 1909 vyzeral Burns na 10rokov a táto epizóda mala premiéru v roku 1993, takže pán Burns mal mať 94rokov, ale je uvádzané 81 (aj keby sa v tom roku narodil by mal viac - 84)?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>