06x02 - Lízina rivalka

Originálny názov: Lisa's Rival
Produkčný kód: 1F17

Scenár: Mike Scully, Réžia: Mark Kirkland
Premiéra v USA: 11. september 1994
Hviezdni hostia: Winona Ryderová ako Allison Taylorová

Referencie: (vysvetlivky) Utečenec [F], La Guerre des Etoiles {F}, Born to Run - Bruce Springsteen [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 06x02

Keď nová študentka menom Allison Taylorová nastúpi do Lisinej triedy, Lisa zistí, že má veľkú konkurentku, pretože Alison je zrejme ešte viac šikovná a usilovná študentka ako Lisa. Medzitým Homer objaví prevrátený nákladiak, pričom sa z neho vysypalo množstvo cukru na cestu. Všetok cukor so sebou vezme na aute domov a rozhodne sa cukor predávať po Springfielde. Lisa navštívi dom, v ktorom býva Allison a zistí, že pri nej je vlastne úplne obyčajná a nevýnimočná.

Bart svojej sestre navrhne pomoc, tak že na školskej súťaži nahradí Allisoninu skvelú diorámu za nejakú nezmyselnú, pretože Lisa si myslí, že by zaručene vyhrala. Lisa sa však cíti previnilo a tak jej diorámu vráti späť, aby ju zachránila pred strápnením. No napokon nevyhrá ani Lisin ani Allisonin výtvor a riaditeľ Skinner si vyberie Ralphove stvárnenie akčných figúrok. Obe sa stanú priateľkami a vyrovnajú sa so svojou odlišnosťou.

 

Bartov trest


 Originálny trest: No one is interested in my underpants
 Český preklad:   Nikdo není zvědavý na moje spodní prádlo

 

Gaučový gag

 Obývačka je zaliata vodou. Simpsonovci doplávajú ku gauču a sadnú si naň. Bart má potápačské okuliare a Homer sa špára v uchu.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Marge hovorí, že Homer stratil 40 dolárov, tým že nešiel v ten deň do práce. Ak by teda pracoval typických 8 hodín, znamenalo by to, že Homer zarába 5 dolárov denne?
...Bart si číta magazín s názvom Bad Boys Life (Život zlého chlapca)?
...Allison má vo svojej izbe podpísanú fotku Murphyho Krvavú Dáseň?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>