06x15 - Homer klaunem

Originálny názov: Homie the Clown
Produkčný kód: 2F12

Scenár: John Swartzwelder, Réžia: David Silverman
Premiéra v USA: 12. február 1995
Hviezdni hostia: Dick Cavett, Johnny Unitas, Joe Mantegna ako Tlstý Tony

Referencie: (vysvetlivky) Starsky et Hutch [S], Blízke stretnutia tretieho druhu [F], Krstný otec - Andy Williams [hudba], McDonald [spoločnosť], Batman [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 06x15

Krusty otvorí školu pre klaunov, na ktorú uvidí Homer reklamný pútač pri ceste. Úplne posadnutý myšlienkou stať sa klaunom sa rozhodne zapísať sa. Aby mohol zložiť Klaunské skúšky, musí sa Homer objaviť ako Krusty pri rôznych príležitostiach v Springfielde. Homer začne prácu klauna pomerne rýchlo nenávidieť, ale uvidí výbornú príležitosť získať výhody, keď si ľudia myslia, že je on je ten pravý Krusty.

Všetko je fajn, až kým sa mafián Tlstý Tony nerozhodne kontaktovať klauna Krustyho, aby od neho vymáhal jeho dlhy z hazardných hier. So svojimi kumpánmi zajmú Homera, ktorý sa im snaží vysvetliť, že on nie je pravý klaun Krusty. Ignorujúc jeho obhajobu ho mafiáni plánujú zabiť až kým Homerovi ich šéf Don Vittorio povie, že ho ušetrí, keď mu predvedie ten úžasný trik na miniatúrnom bicykli. Homerovi sa však tento kúsok nepodarí, podobne ako sa mu to nepodarilo ani v škole pre klaunov a práve vtedy do miestnosti vkročí skutočný Krusty. Don Vittorio im povie, že teraz budú musieť zabiť oboch, ale dá im šancu, nech predvedú trik obaja na jednom bicykli. Náhodou sa im to podarí a všetci mafiáni sú trikom nadšení, a tak ich nechajú nažive.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Next time it could be me on the scaffolding
 Český preklad:   Už nikdy si nebudu hrát s lešením, mohl bych na něm stát sám

 

Gaučový gag

 Gauč si so Simpsonovcami vymení úlohu. Sadne si na Simpsonovcov, pričom tí sa pod váhou gauča zrútia na zem.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...epizódu sledovalo v americkej premiére 17,5 milióna divákov?
...Krusty si zapaľuje cigaru 100 dolárovou bankovkou?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>