06x01 - Bart temnoty

Originálny názov: Bart of Darkness
Produkčný kód: 1F22

Scenár: Dan McGrath, Réžia: Jim Reardon
Premiéra v USA: 4. september 1994

Referencie: (vysvetlivky) Summer Wind - Frank Sinatra [P], Sunshine on my Shoulders - John Denver [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 06x01

Keď Bart a Lisa presvedčia Homera aby im kúpil bazén, pretože vonku je neznesiteľné teplo, všetky deti zo Springfieldu sa zbehnú k domu Simpsonovcov a obsadia ich dvor, kde je bazén umiestnený. Barta vyprovokujú skočiť zo stromu dole do bazéna, no kvôli Nelsonovi sa pošmykne, spadne mimo bazéna a zlomí si nohu. Kvôli zraneniu a sadre na nohe, nemôže spolu s ostatnými tráviť čas v bazéne a útočisko nájde vo svojej izbe, kde je celý deň zatvorený.

Lisa sa medzitým stane veľmi populárnou medzi ostatnými deťmi. Lisa si na Barta spomenie a vidí, že je nejaký utrápený, a tak mu kúpi ďalekohľad, aby mal aspoň nejakú možnosť rozptýliť sa. Bart s novým ďalekohľadom pozoruje všetkých susedov naokolo a podarí sa mu zastihnúť Neda Flandersa v čudnej situácii ako kope hrob na zadnom dvore a pritom sám sebe hovorí, že „ju “ zabil.

Bart si sám domyslí, že Ned hovorí o svojej manželke Maude a požiada Lisu aby sa vplížila do domu Flandersovcov a našla nejaké dôkazy o vražde. No Ned sa veľmi skoro vráti a v ruke drží sekeru, zatiaľ čo sa Lisa pohybuje po dome a nachádza divné stopy. Keď Bart uvidí Neda ako ide do domu, ponáhľa sa zachrániť Lisu, ale cestu mu komplikuje jeho noha v sadre. Ned však sekeru šiel iba odložiť na povalu. Bart a Lisa potom všetkým povedia o tom, že Ned zabil svoju ženu, no on im povie, že pochovával jej obľúbenú rastlinu, pričom sa Maude vráti z Biblického kempu.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Beans are neither fruit nor musical
 Český preklad:   Fazole nejsou ovoce ani muzikál

 

Gaučový gag

 Gauč si so Simpsonovcami vymení úlohu. Sadne si na Simpsonovcov, pričom tí sa pod váhou gauča zrútia na zem.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...v Springfieldskom múzeu voskových figurín sú modely skupiny Beatles a herci zo seriálu M*A*S*H?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>