06x12 - Homer Veliký

Originálny názov: Homer the Great
Produkčný kód: 2F09

Scenár: John Swartzwelder, Réžia: Jim Reardon
Premiéra v USA: 8. január 1995
Hviezdni hostia: Patrick Stewart ako Číslo Jeden

Referencie: (vysvetlivky) Indiana Jones a Dobyvatelia stratenej archy [F], Posledný cisár [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 06x12

Homer má ťažký život... do práce chodí po preplnených cestách, na parkovisku má miesto veľmi ďaleko od práce a dokonca nemá ani poriadnu stoličku. Toto však rozhodne neplatí o Lennym a Carlovi, ktorí majú na každú stredu program, a nechceli Homerovi povedať aký. Tak ich Homer sleduje a zistí, že sú členmi tajného spolku Kameníkov. Chce sa stat ich členom, ale stať sa ním môže iba ak je buď synom niektorého kameníka, alebo mu zachráni život. Zistí však, že dedko Abe je členom, a tak sa aj on stáva členom spolku Kameníkov (Stonecutters).

Krátko nato zneúcti ich posvätný pergamen, a tak je zo spolku vylúčený, vyzlečený donaha a pripli mu kameň hanby. Vtedy zbadali Homerovo znamienko v tvare symbolu Kameníkov, takže sa stal ich Vyvoleným. Na radu Lisy však začína využívať svoju funkciu aj k VPP (verejno prospešným prácam), čo sa však ostatným členom nepáči, a tak si založia vlastný spolok Houmři ne! (No Homers! Club). Nakoniec ale príde na to, že je členom veľmi významného spolku Simpsonovcov.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Adding 'just kidding' doesn’t make it okay to insult the principal
 Český preklad:   Když urazím ředitele, nestačí řict, 'dělal jsem si srandu'

 

Gaučový gag

 Časti domu sú nakreslené tak, že môžeme všetkých vidieť ako vychádzajú z iných izieb po schodoch. (je to narážka na prácu M.C. Eschera s názvom Relativity. Obrázok nájdete na jeho stránke.)

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Homerovo číslo v spolku je 908?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>