06x18 - A zrodila se hvězda

Originálny názov: A Star is Burns
Produkčný kód: 2F31

Scenár: Ken Keeler, Réžia: Susie Dietter
Premiéra v USA: 5. marec 1995
Hviezdni hostia: Jon Lovitz ako Jay Sherman, Maurice LaMarche ako Anthony Hopkins a William Shatner a George C. Scott

Referencie: (vysvetlivky) Seinfeld [S], E.T. mimozemšťan [F], Ben-Hur [F], Flinstoneovci [S], Rodina Adamsovcov [S], Star Wars [hudba], Mlčanie jahniat [F], Star Trek [S], Othello [kniha], Working Girl [F], Schindlerov zoznam [F], Stvorenie Adama - Michelangelo [maľba]

Obsah

Obrázok z epizódy 06x18

V Springfielde je ní­zky cestovný ruch a je vyhlásený za najneznášanejšie mesto. Z tohoto dôvodu navrhla Marge, aby zorganizovali v meste festival filmov. A všetci začali točiť filmy... Bart o Homerovej hlúposti, Flanders o Mojžišovi, Barney o opilosti. Marge do mesta zavolala Jaya Shermana, aby sa festival mohol rozbehnúť. V tieni Jaya sa Homer cí­til bezcenný a nejakou dohodou ho Marge pridala do poroty.

Prišiel festival, na ktorom sa objavili "dobré" filmy: Film Hansa Molemana o lopte v rozkroku, Barneyho film Opilosť, Apuov film o lúpeži, Moeov film o barovom bluese a nakoniec film pána Burnsa. Homera najviac zaujal Molemanov film, ktorý sa však nikomu nepáčil, ostatným porotcom sa páčil film Barneyho a pána Burnsa (vďaka podplácaniu). Všetko rozhodovanie nakoniec skončilo na Homerovi, ktorý sa rozhodol pre Barneyho film s myšlienkou.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci pribehnú to obývačky v obrátených veľkostiach. Maggie je najväčšia a Homer najmenší, pričom si tak aj sadnú na gauč.

 



<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>