06x22 - Kolem Springfieldu

Originálny názov: Round Springfield
Produkčný kód: 2F32

Scenár: Al Jean a Mike Reiss (príbeh), Joshua Sternin a Jeffrey Ventimilia, Réžia: Steven Dean Moore
Premiéra v USA: 30. apríl 1995
Hviezdni hostia: Ron Taylor - Murphy "Krvavá dáseň", Steve Allen, Phil Hartman ako Lionel Hutz

Referencie: (vysvetlivky) Hviezdne vojny [F], Leví kráľ [F], Afternoon Delight - Starland Vocal Band [P], Jazzman - Carole King [hudba]

Obsah

Obrázok z epizódy 06x22

Bart zje nebezpečné koliesko z Krustyho lupienkov a dostane zápal slepého čreva. Keď Bart leží­ na operačke, tak ho ide rodina navští­viť a pritom Li­sa stretne svoj idol Murphyho "Krvavou dáseň". Spolu si zadžemujú a Murphy dá Li­se na pamiatku svoj saxofón. Na ďalší­ deň ho Li­sa ide navští­viť, ale Murphy je už mŕtvy, čo ju úplne zničí­. Bart zatiaľ dostane 500 doláčov, ako odškodné za to koliesko a rozmýšľa, čo si za to kúpiť.

Li­sa chce uchovať Murphyho pamiatku a hľadá jeho platňu s názvom "Sax on the Beach". Jedinú nájde v komiksovom obchode, ale stojí­ až 500 dolárov. Keď Bart uvidí­, aká je Li­sa smutná, kúpi jej tú platňu. Li­sa s ňou ide do jediného jazzového rádia a vypustí­ tú úžasnú hudbu do sveta. Z oblaku na oblohe sa vytvorí Murphy a spolu si na poslednýkrát zadžemujú.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Nerve gas is not a toy
 Český preklad:   Už nikdy si nebudu hrát s nervovým plynem

 

Gaučový gag

 Simpsonovci pribehnú to obývačky v obrátených veľkostiach. Maggie je najväčšia a Homer najmenší, pričom si tak aj sadnú na gauč.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...počas svojej kariéry sa Murphy "Krvavá dáseň" objavil v seriáli Šou Billa Cosbyho?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>