06x14 - Bartova kometa

Originálny názov: Bart's Comet
Produkčný kód: 2F11

Scenár: John Swartzwelder, Réžia: Bob Anderson
Premiéra v USA: 5. február 1995

Referencie: (vysvetlivky) Návrat do budúcnosti [F], Lassie [S], Que Sera, Sera - Doris Day [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 06x14

Bart po jednej z jeho výtržností musí za trest asistovať riaditeľovi Skinnerovi s jeho astronomickým projektom, čo znamená, že musí vstávať o pol piatej každé ráno. Bartovi sa v ďalekohľade podarí zahliadnuť kométu, čo riaditeľa Skinnera dosť vytočí. V observatóriu mu zagratulujú a kométu pomenujú po Bartovi – Kométa Barta Simpsona. Zdá sa však, že kométa smeruje priamo na Springfield a zrážke sa nedá zabrániť. Vedci teda vystrelia raketu, aby kométu zničili, no netrafia a namiesto toho kométy zničia Springfieldsky most – jedinú cestu von z mesta.

Obyvatelia Springfieldu nájdu útočisko vo Flandersovom bombovom úkryte. No všetci sa dnu nezmestia, tak Homer donúti Neda, aby odišiel z úkrytu. Cítiac pocit viny sa Homer spolu so všetkými poberú za Nedom, kde chcú zomrieť všetci spolu. Keď kométa vletí do atmosféry, takmer úplne celá zhorí pod vplyvom vysokej miery znečistenia Springfieldu. Nakoniec meteorit vo veľkosti golfovej loptičky dopadne na prázdny Nedov úkryt, ktorý sa okamžite rozpadne.

 

Bartov trest


 Originálny trest: Cursive writing does not mean what I think it does
 Český preklad:   Kurzíva není sprosté slovo

 

Gaučový gag

 Simpsonovci sa postavia pred gauč a začnú tancovať. Scéna je čiernobiela, v pozadí hrá stará hudba a postavy sú kreslené akoby z animovaných filmov 30tych rokov.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Barney má v jednej scéne modré vlasy?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>