06x19 - Lízina svatba

Originálny názov: Lisa's Wedding
Produkčný kód: 2F15

Scenár: Greg Daniels, Réžia: Jim Reardon
Premiéra v USA: 19. marec 1995
Hviezdni hostia: Mandy Patinkin ako Hugh Parkfield

Referencie: (vysvetlivky) Čarodejník zo zeme Oz [F], Fantóm opery [F], Love Story [F], Alenka v krajine zázrakov [F], Jetsonovci [S]

Obsah

Obrázok z epizódy 06x19

Simpsonovci sa vydajú do lunaparku a Lisa si tam nechá vyveštiť budúcnosť. Lisa sa dozvie o svojej prvej láske – Angličanovi Hughovi Parkfieldovi, ktorého stretne v roku 2010. no nebol to láska na prvý pohľad. Najskôr sa navzájom neznášali, no postupne zistili, že majú mnoho spoločného. Hugh vezme Lisu do svojho domu v Anglicku, kde ju požiada o ruku a ona s tým súhlasí.

Lisa zavolá domov, aby všetkým oznámila novinu, a že ho stretnú keď sa vrátia. Bart a Homer sa snažia privítať Angličana tak, že vystavia anglickú vlajku na trávniku na dvore, no tá nešťastne zhorí. Hugh zistí, že život so Simpsonovcami je ťažký, no nesťažuje sa. V deň svadby povie Hugh Lise, že sa presťahujú do Anglicka a nebudú sa musieť zaoberať jej rodinou. Lise sa nepáči jeho necitlivosť, odhodí jeho prsteň a svadba je odvolaná. Lisa sa nakoniec od veštice dozvie, že raz svoju pravú lásku nájde.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I will not strut around like I own the place
 Český preklad:   Už nikdy se nebudu tvářit jako by mi všechno patřilo

 

Gaučový gag

 Keď si Simpsonovci sadnú na gauč, sú vystrelení hore a zostanú visieť zaborení do stropu.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...v tejto epizóde sa dozvieme, že Lisino stredné meno je Maria?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>