08x05 - Bart po setmění

Originálny názov: Bart After Dark
Produkčný kód: 4F06

Scenár: Richard Appel, Réžia: Dominic Polcino
Premiéra v USA: 24. november 1996

Referencie: (vysvetlivky) Our House - Stills, Nash & Young Crosby [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 08x05

Lisa a Marge s Maggie nechajú Homera a Barta samých doma, pretože sa rozhodnú pomôcť čistiť pobrežie od ropnej škvrny. Milhouse sa hrá so svojím lietadlom na diaľkové ovládanie a Bartovi sa to zdá nudné, tak prevezme ovládanie. Narazí však s lietadielkom do strašidelne vyzerajúceho domu. Vylezie na strechu, no podarí sa mu nešťastne zhodiť sochu. Pani menom Belle, ktorá v dome býva, chytí Barta za ucho a privedie domov k Homerovi. Ten ho potrestá tak, že Bart musí pomáhať u Belle v dome, aby tak odčinil škodu, ktorú napáchal.

No strašidelný dom je v skutočnosti striptízovým domom. Keď sa Marge, Maggie a Lisa vráti, niekoľko ľudí zo Springfieldu má námietky voči tomu, že v meste existuje takýto dom. Marge sa k nim pridá v snahe zbaviť sa tohto miesta. Marge presvedčí obyvateľov Springieldu na zasadaní, že by mali starý dom zdemolovať. Keď dav dorazí pred dom, Homer zaspieva pieseň, ktorá zmení postoj všetkých. Marge si však bola zatiaľ požičať buldozér a narazí s ním do domu. Musí to teda odčiniť predstavením s bruchomluveckou bábkou.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci stoja pred gaučom. Za nimi stoja ďalšie postavy zo seriálu, vrátane Simpsonovcov z Tracey Ullman Show. Všetci stoja rovnakým spôsobom ako na obale hudobného albumu The Yellow Album. (je to narážka na obal albumu Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band od skupiny Beatles)

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Lisa a Marge čistia kamene zubnými kefkami?
...Marge bez problémov zvláda riadenie buldozéru?
...Simpsonovci žijú 400 míľ od najbližšieho pobrežia?
...Bart a Homer jedia k večeri kečup značky Heinz?
...Monty Burns vlastní perfektne zachovalý Ford model T?
...Marge žije v Springfielde už 37 rokov a je z tretej generácie? (V skorších epizódach mala Marge obvykle iba 34 rokov...)


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>