08x11 - Pokřivený svět Marge Simpsonové

Originálny názov: The Twisted World of Marge Simpson
Produkčný kód: 4F08

Scenár: Jennifer Crittenden, Réžia: Chuck Sheetz
Premiéra v USA: 19. január 1997
Hviezdni hostia: Jack Lemmon ako Frank Ormand, Joe Mantegna ako Fat Tony (Tlustý Tony)

Referencie: (vysvetlivky) Can't Stop the Music - Village People [P], Do the Hustle - Van McCoy [P], New Attitude - Patti LaBelle [P], Don't Stop - Fleetwood Mac [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 08x11

Marge vyhodia zo skupinky Springfieldskych investoriek, po tom ako nechce podstupovať riziko nákupu rôznych akcií a je príliš konzervatívna. Rozhodne sa, že by mohla začať podnikať v niečom sama a na koncesnom trhu, ktorý sa koná v Springfielde objaví predavača slaných praclíkov – Franka Ormanda.

Začne teda po jeho rade piecť praclíky, ale skupinka investoriek ju chce zničiť svojím karavanom s pochúťkou v arabskom chlebe. Marge sa pokúša spropagovať svoje praclíky tak, že ich rozdáva zadarmo na baseballovom zápase, no všetci diváci ich namiesto jedenia háďžu do pána Burnsa, ktorý vyhral na zápase auto. Homer požiada o pomoc miestneho mafiána Tlstého Tonyho.

Čoskoro začne predaj Margeiných praclíkov závratne stúpať a produkt investoriek nemá naopak žiadny úspech. Lenže Tlstý Tony by rád získal 100 percentný podiel z predaja jej praclíkov, čo Marge samozrejme odmietne. Tlstý Tony spolu so svojimi kumpánmi prídu k Simpsonovcom, ale ocitnú pobijú sa s japonskými mafiánmi, ktorých na Tonyho bandu poslali členky skupiny investoriek.

 

Bartov trest


 Originálny trest: I am not licensed to do everything
 Český preklad:   Nemám licenci na to, abych se do všeho montoval

 

Gaučový gag

 Simpsonovci vystrkujú svoje hlavy cez diery v podlahe a v gauči a kladivo sa ich snaží trafiť po hlave. Na konci to Homer schytá.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

...Yakuza má proti talianskej Mafii presilu 5 na 3?
... Cletus má na pravej ruke tetovanie?
... na výrobu praclíkov sú potrebné iba dve prísady: vrece soli a vrece s nápisom "Ingredients"?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>