08x20 - Psí pozdvižení

Originálny názov: The Canine Mutiny
Produkčný kód: 4F16

Scenár: Ron Hauge, Réžia: Dominic Polcino
Premiéra v USA: 13. apríl 1997
Hviezdni hostia: Frank Welker ako Laddie

Referencie: (vysvetlivky) Lassie [F], Dumb & Dumber [F], Henry Huggins - Beverly Cleary [P], You really got me - Kinks [P], Jamming - Bob Marley [P] (počas záverečných titulkov)

Obsah

Obrázok z epizódy 08x20

Bart vyplní formulár na vytvorenie novej kreditnej karty pod falošným menom Spasitel (Santa's Little Helper). Po nejakom čase mu karta príde a použije ju na nákup rôznych vecí z katalógov. Svojim rodičom kúpi darčeky a izbu má tiež preplnenú rôznymi novými vecami. Objedná si tiež aj špeciálneho cvičeného psa – kóliu Laddie (Pašák). Rodinka si kóliu ihneď zamiluje, pretože je pekná, poslušná a veľmi dobre vycvičená. Keď je Bart vyzvaný, zaplatiť za veci ktoré si objednal prostredníctvom kreditky, samozrejme na to nemá peniaze.

Všetky veci mu teda zabavia. Chýba už len posledná vec – špeciálny cvičený pes za 1200 dolárov. Bart sa nechce vzdať Laddie, preto klame a povie, že Spasitel je ten drahý pes, preto ho vezmú so sebou. Bart sa však cíti zle, lebo Spasitela mal rád a Laddie dá dobrovoľne policajtom. Zistí, že Spasitel má nového pána – slepého muža menom pán Mitchell. Bart sa potajomky rozhodne Spasitela pánovi Mitchellovi vziať, no ten ho pri čine prichití a zavolá políciu. Policajti prídu aj s Laddie, ktorá si okamžite obľúbi pána Mitchella, no v skutočnosti len zacíti vrecko s marihuanou. Bart sa vráti domou so svojím psom a policajti majú v dome pána Mitchella párty.

 

Bartov trest


 Originálny trest: A fire drill does not demand a fire
 Český preklad:   Požární cvičení nevyžaduje nutně oheň

 

Gaučový gag

 Gauč je rozložený na posteľ, v ktorej spí dedko Abe. Rodinka pribehne, poskladá gauč, akoby nič nevideli a sadnú si naň.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... komiks Zoidzilla má veľmi podobný obal ako Bongo Comics?
... policajné auto malo na boku napísané 911?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>