08x15 - Homerova fóbie

Originálny názov: Homer's Phobia
Produkčný kód: 4F11

Scenár: Ron Hauge, Réžia: Mike B. Anderson
Premiéra v USA: 16. február 1997
Hviezdni hostia: John Waters ako John

Referencie: (vysvetlivky) The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss) - Betty Everett [P], Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) - C&C Music Factory [P], It's Raining Men - Weather Girls [P]

Obsah

Obrázok z epizódy 08x15

Simpsonovci musia predať starú rodinnú pamiatku, aby mali peniaze na zaplatenie 900 dolárového účtu za plyn. V obchode so starožitnosťami stretnú Johna, majiteľa starožitníctva. Vysvitne, že ich pamiatka je bezcenná, ale John sa chce poobzerať v dome Simpsonovcov, kde sa mu všetko veľmi páči. Homerovi sa John pozdáva a obľúbi si ho. Marge mu však prezradí, že John je gay.

Toto okamžite zmení Homerov postoj k nemu a Homer sa s ním prestane stýkať. Ostatní s ním však naďalej trávia čas. Bart sa pod Johnovým vplyvom začne správať zženštilo. Homera to strašne vyľaká a pokúsi sa Bartovi ukázať čisto mužskú prácu – robotníkov v oceliarňach. Vysvitne však, že títo chlapíci sú tiež gayovia.

Homer s Barneym a Vočkom teda vezmú Barta na poľovačku na vysokú zver - ako pravú chlapskú činnosť. V lese sa im nepodarí nič zastreliť, tak sa zastavia vo výbehu sobov. Bart však odmietne zastreliť soba a tí ich zúrivo napadnú. John im príde na pomoc s robotickým Santom, ktorému sa podarí stádo odplašiť. Homer nakoniec poďakuje Johnovi za záchranu života.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Gauč je prázdny. Otvorí sa okno na počítači a kurzor myši klikne na tlačidlo Load family (Nahrať rodinu). Keďže načítavanie trvá dlho, osoba ovládajúca systém sa snaží kliknúť bezvýsledne niekoľkokrát na tlačidlo Exit (Ukončiť), no nefunguje to.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... táto epizóda vyhrala v roku 1997 cenu Emmy, za najlepší animovaný program kratší ako hodinu?
... účet za plyn je vo výške 900 dolárov?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>