08x25 - Tajná válka Lízy Simpsonové

Originálny názov: The Secret War of Lisa Simpson
Produkčný kód: 4F21

Scenár: Richard Appel, Réžia: Mike B. Anderson
Premiéra v USA: 18. máj 1997
Hviezdni hostia: Willem Dafoe ako veliteľ

Referencie: (vysvetlivky) Návrat do budúcnosti [F], Votrelec [F], Olovená vesta [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 08x25

Po tom ako Lisa strávi celý deň v škole pozeraním nezáživných videokaziet so svojou triedou navštívi riaditeľa Skinnera a požiada ho o zvýšenie obtiažnosti vyučovania na škole, no on však pre ňu nemôže nič spraviť. Medzitým navštívi Bart so svojou triedou Sringfieldsku policajnú stanicu, kde nájde množstvo megafónov a dostane nápad pospájať ich dokopy. Bart tak vytvorí masívny zvuk, ktorý je sprevádzaný tlakovou vlnou a porozbíja všetky okná. Rodičia chcú syna potrestať a šerif Wiggum im poradí, aby ho poslali do Rommelwoodskej vojenskej školy. Celá rodina teda zavezie Barta nedobrovoľne do Rommelwoodu, a tam Lisa uvidí, že študenti tejto školy sa učia o zaujímavejších veciach a namiesto toho aby išla domov, sa rozhodne zostať s Bartom. Vedúci školy spolu s Marge je najskôr proti tomuto nápadu, no napokon privolí.

Lisa je spočiatku novým prostredím nadšená, no čoskoro jej prítomnosť nie je vítaná ostatnými kadetmi, keď sa musia vysťahovať a nechať Lise svoj vlastný dievčenský bunker. Bart je po nejakom čase prijatý medzi ostatných a dištancuje sa od Lisy. Tá by sa už najradšej vrátila domov, no rozhodne sa zostať.

S blížiacim sa koncom semestra im veliteľ prezradí ich záverečnú skúšku pre úspešné absolvovanie ročníka s názvom Eliminátor: prerúčkovať sa na lane vysoko nad ostnatými kríkmi. Lisa sa obáva, že by skúšku nezvládla, ale Bart jej tajne pomôže trénovať. V deň skúšky všetci kadeti vrátane Barta Eliminátor zdolajú. Lisa je na rade posledná a po podpore zo strany Barta to nakoniec dokáže. Kadeti sľúbia, že mu spravia zvyšok semestra zo života peklo, no zistia, že koniec je za tri hodiny a tak ho nechajú na pokoji. Lisa teda ako odmenu za svoje úsilie získa od veliteľa medailu za úspešné ukončenie druhej triedy.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Obývačka je zobrazená prevrátene. Simpsonovci si sadnú na gauč, ktorý je na strope a padnú dole.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... vojenská akadémia Rommelwood bola založ�ená v roku 1812?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>