08x09 - Homerova mystická cesta

Originálny názov: El Viaje Misterioso de Nuestro Jomer (The Mysterious Voyage of Homer)
Produkčný kód: 3F24

Scenár: Ken Keeler, Réžia: Jim Reardon
Premiéra v USA: 5. január 1997
Hviezdni hostia: Johnny Cash ako Space Coyote

Referencie: (vysvetlivky) Terminator 2 [F], hudba z filmu Dobrý, zlý a škaredý [H] (hudba, keď sa stretnú Homer so šerifom Wiggumom)

Obsah

Obrázok z epizódy 08x09

Po tom ako Homer sľúbi Marge, že nebude piť alkohol ako minulý rok, idú Simpsonovci na každoročný Čili festival. Homer príde ochutnať štipľavé omáčky a šerif Wiggum ho vyzve, aby ochutnal jednu z jeho Guatemalských papričiek šialenstva. Už pri najnepatrnejšom dotyku s jeho jazykom ho to neskutočne páli, ale Ralph mu vnukne nápad, vypiť vosk zo sviečky. Vráti sa tak ku kotlíku so šerifom Wiggumom a zje plno papričiek šialenstva. Potom začne mať halucinácie a v týchto stavoch sa mu zjaví hovoriaci kojot.

Povie mu, že ak sa chce stať vyrovnaným človekom, musí nájsť svoje duševné dvojča. Príde domov, ale Marge mu vynadá za to, že porušil svoj sľub na festivale a dal si znova pivo. Preto nadobudne presvedčenie, že Marge asi nebude jeho duševné dvojča. Nahovorí si, že jediný človek, ktorý by mohol byť jeho duševné dvojča je strážca v majáku.

No zistí, že maják v skutočnosti riadi automatizovaný počítač. Marge príde za Homerom do majáku a on si potom uvedomí, že Marge je predsalen jeho duševné dvojča.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Simpsonovci priletia do izby na Jet-packoch. Posadia sa na gauč a Maggie zostane krúžiť dokola, až kým sa nepristane na Marge.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... Marge nevie čo je to oregano?
... niekto predáva na chili-feste vodu za tri doláre?


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>