08x17 - Má sestra, má chůva

Originálny názov: My Sister, My Sitter
Produkčný kód: 4F13

Scenár: Dan Greaney, Réžia: Jim Reardon
Premiéra v USA: 2. marec 1997

Referencie: (vysvetlivky) Moja ľavá noha [F]

Obsah

Obrázok z epizódy 08x17

Lisa prejaví záujem o opatrovanie detí, pretože je to veľká zodpovednosť. Ned Flanders sa na druhý deň príde spýtať Homera, či by Marge nepostrážila jeho deti. Homer sa samozrejme snaží vyhovoriť, ale Lisa sa sama prihlási, že by sa rada o deti postarala ona. Keď sa Ned vráti domov, deti už spia a Ned je s Lisinou opatrovníckou starostlivosťou veľmi spokojný. Čoskoro je o Lisine služby veľký záujem a stane sa obľúbenou mestskou opatrovateľkou. V jeden večer sa Homer a Marge vydajú na galavečer a Marge je presvedčená, že sa Lisa zvládne postarať o Barta a Maggie.

No Bartovi sa to, že ho Lisa stráži nepáči a postaví sa jej na odpor, a tak sa večer pre Lisu zmení na horor. Maggie sa podarí zjesť kávová zmrzlina a priveľmi ožije kvôli kofeínu, čo samozrejme Lisu privádza do zúfalstva. Bart odmieta ísť spať a nešťastne spadne zo schodov, pričom si vykĺbi ruku. Bart si dokonca začne búchať hlavu o dvere, aby si zranenie ešte zhoršil a zistilo sa, aká je Lisa nemožná opatrovateľka. Bart omdlie a Lisa spanikári. Vezme ho preto na fúriku za doktorom Nickom spolu s Maggie v klietke pre mačku. Bart však Lise z fúrika vypadne a skotúľa sa dolu kopcom , pričom zastane len pár metrov od miesta konania gala večera. Ľudia z mesta sú pohoršení, no na druhý deň Lisa aj tak dostane ponuku strážiť deti.

 

Bartov trest


 Nie je.

 

Gaučový gag

 Obývačka je akoby na palube lodi, ktorá je zmietaná v búrke. Rodina oblečená v nepremokavých odevoch pribehne na gauč a sadne si. Prevalí sa však na nich veľká vlna.

 


Zaujímavosti/všimli ste si?

... obrí sendvič stojí 225 dolárov (plus sprepitné) a nesie ho päť mužov?
... na obale Springfieldskych Zlatých stránok je rybička Blinky?

Sledovanosť počas americkej premiéry: 15,1 milióna divákov


<< Predchádzajúca epizóda
Nasledujúca epizóda >>